Actuele informatie over wijzigingen Zorgverzekeringswet en AWBZ online

08/12/2008 15:27

Zorgverzekeraars Nederland

Zeist, 8 december 2008 - Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft op de consumentenwebsite www.zorgverzekeraars.nl actuele informatie gepubliceerd over de wijzigingen in de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) per 1 januari 2009. De website is een wegwijzer voor consumenten op het gebied van het regelen en verzekeren van zorg. Zo vinden verzekerden die naar een andere zorgverzekeraar willen overstappen op de website de voorwaarden.

ZN biedt met deze consumentensite een zo compleet en actueel mogelijk online overzicht van alle aan de zorg gerelateerde onderwerpen. De website geeft praktische en algemene informatie over onder meer de Zorgverzekeringswet, de AWBZ, de Wet maatschappelijke ondersteuning, vergoedingen, gezondheid en kwaliteit van zorg. Consumenten die een vraag of een klacht hebben over de zorg vinden op de website verwijzingen naar instanties waar zij terecht kunnen. Bovendien biedt de website contactgegevens van zorgkantoren en zorgverzekeraars en relevante (zorg)links.

ZN ziet het als haar taak als brancheorganisatie voor zorgverzekeraars om verzekerden zo goed mogelijk te informeren over zorg en het verzekeren daarvan. De website www.zorgverzekeraars.nl is hierbij een belangrijke informatiebron.





http://www,zn.nl