KNSB

Medaille en nieuwe Nederlandse puntenrecords
publicatie: 8-12-2008

meer informatie >>>

Uitstekende prestaties Nederlandse kunstrijders tijdens NRW Trophy

Dortmund (KNSB) - Tijdens de NRW Trophy in Dortmund zijn door de Nederlandse kunstrijders uitstekende prestaties neergezet. Aan de sterk bezette wedstrijd namen 154 deelnemers uit 22 landen deel.

Door het Juniorenpaar Marylie Jorge en Ben Koenderink werd een bronzen medaille veroverd. Na de korte kür stonden Jorge en Koenderink zelfs nog tweede. Ondanks een uitstekende vrije kür werden de Nederlanders voorbij gestreefd door het Italiaanse paar. De jury was vol lof over dit nieuwe Nederlandse paar. Jorge en Koenderink behaalden 96.78 punt.

Grootste verrassing van de wedstrijd was Manouk Gijsman. In de categorie Senioren dames behaalde zij 132.96 punt. Dat was niet alleen goed voor de vierde plaats (van de 26 deelnemers), maar ook voor een nieuw Nederlands record. Gijsman toonde in haar vrije kür maar liefst vier verschillende drievoudige sprongen en reed een foutloze wedstrijd.
Ook Karen Venhuizen en Jacqueline Voll reden beiden een goede vrije kür. Door kleine foutjes eindigde Venhuizen als 13e (102.17) en werd Voll 22ste (74.16).
Ook Boyito Mulder zette bij de Senioren heren een uitstekend resultaat neer. Hij behaalde maar liefst 119.91 punt (eveneens een nieuw Nederlands record) en toonde in zijn vrije kür voor het eerst drie verschillende foutloze drievoudige sprongen.

Bij de Junioren dames waren er maar liefst 36 deelnemers. Eva Lim werd negende (95.62), Marylie Jorge 18e (87.6) en Nathalie van Uffelen 23ste (81.87). De drie junioren dames reden een constante wedstrijd met fraaie dubbele axels en ieder een drievoudige sprong. Bij de Junioren heren startten Ben Koenderink en Florian Gostelie beiden met een goede korte kür. Koenderink nam in de vrije kür te veel risico - hij deed alle drievoudige sprongen -, waarna hij enkele plaatsen zakte. Florian Gostelie reed een constante wedstrijd. Gostelie eindigde op de 12e plaats met 89.72, Koenderink werd 13e met 89.63.

Ook bij de Novices werd er goed gepresteerd. Nikki Worries wist in een zwaar veld van 24 deelneemsters een uitstekende zevende plaats te behalen met 85.72 punt. Dmitry Epstein stond na de korte kür derde bij de Novices heren, maar wist deze plaats helaas niet te behouden. Hij eindigde als vijfde (84.61). Dmitry en Rachel Epstein reden tevens bij de Novices paren en werden daar zesde (65.91).

Foto: Marylie Jorg en Ben Koenderink