Relatieve prestatiemeting bij Nederlandse beursfondsen: Lange termijn bonussen schieten te kort

08/12/2008 15:57

PR Newswire

ROTTERDAM, December 8 /PRNewswire/ --

- Onderzoek wijst uit dat zowel het ontwerp als de transparantie gebreken vertoont
ROTTERDAM, December 8 /PRNewswire/ --
De Rotterdam School of Management, Erasmus University en Hewitt Associates hebben ook dit jaar weer gezamenlijk onderzoek verricht naar de beloningspraktijk in Nederland. In het meest recent onderzoek is de aandacht specifiek gevestigd op de karakteristieken van lange termijn beloning en de wijze waarop Nederlandse beursfondsen hun (relatieve) prestatie meten. Het onderzoek is gebaseerd op gedetailleerde beloningsgegevens over prestatiemeting in de periode 2005-2007.

Een steeds groter deel van het inkomen van de CEO van AEX genoteerde bedrijven is variabel. Gemiddeld bestaat nog slechts een kwart van het beloningspakket uit het vaste basissalaris; 75% is variabel en daarom afhankelijk van geleverde prestaties. Prestatiemeting is daarom een van de belangrijkste onderdelen van de beloningsystematiek geworden.

Op basis van de resultaten van het onderzoek is voor deze groep beursfondsen die relatieve prestatiemeting toepassen een aantal aanbeveling geformuleerd. Deze aanbevelingen hebben betrekking op het ontwerp van deze incentive regelingen, zodat deze meer overeenkomen met de belangen van aandeelhouders, en de transparantie.

Lees het volledige bericht op
http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/content_pages/news/RSM%20News/News%20Current/Prestatiemeting%20bij%20NL%20beursfondsen.pdf

De Rotterdam School of Management, Erasmus University is een internationaal zeer hoog aangeschreven business school die bekend staat om zijn baanbrekend onderzoek naar duurzaam ondernemen en de ontwikkeling van internationale zakelijk leiders. Het biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's. RSM staat in de top 10 van Europese business schools. http://www.rsm.nl

ROTTERDAM, December 8 /PRNewswire/ --
Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl.






-