Politie Rotterdam Rijnmond


* TWEE ROTTERDAMSE ZAKEN IN OPSPORING VERZOCHT

ROTTERDAM-RIJMOND (NOORD/OOST) - De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar getuigen en vraagt uw aandacht voor de volgende zaken.

ROTTERDAM-OOST - Op zaterdag 2 augustus wordt een 56-jarige zakenman op de Prinses Julianalaan in Rotterdam neergeschoten. Van dichtbij krijgt hij een aantal kogels op zich afgevuurd, maar die treffen zijn hals en arm en hij overleeft de aanslag. De eerste woorden die hij na de aanslag uitspreekt zijn: de orde der transformanten.
Inmiddels heeft de politie drie arrestaties verricht, maar er is nog een aantal vragen onbeantwoord: de arrestanten beroepen zich op hun zwijgrecht.

ROTTERDAM-NOORD - Op woensdag 10 september, net na sluitingstijd, overvallen 3 mannen de Aldi aan de Argonautenweg in Rotterdam. Onder bedreiging van een vuurwapen worden 2 medewerksters vastgebonden, terwijl een derde medewerkster mee moet naar de kluis. Die kluis kan echter niet geopend worden, dus nemen de overvallers de zogenaamde afstortkluis in zijn geheel mee, naast een klein bedrag aan papiergeld. De kluis laten ze uiteindelijk ongeopend op de parkeerplaats achter. Opvallend is dat in een Aldi supermarkt even verderop korte tijd later een man met vals geld probeert te betalen. Of er verband tussen beide zaken bestaat, is onduidelijk, maar van zowel de overval als van het vals geld aanbieden zijn bewakingsbeelden beschikbaar.

De politie vraagt in de uitzending van dinsdagavond getuigen dan wel mensen die anderszins informatie hebben, om contact met de politie op te nemen. Dit kan ook anoniem. Woensdagmiddag is er een herhaling van het programma. Ook op internet zijn op de site van Opsporing Verzocht beelden te zien van deze twee misdrijven.