Politie Hollands Midden


Politieberichten Hollands-Midden 8 december 2008

Politie Hollands Midden Politie neemt zeven rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend zeven rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l.. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden hield de politie zondag 7 december rond 01.15 uur op het Schuttersveld een 30 jarige scooterrijder uit Sassenheim aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 700 ug/l. Rond 04.25 uur werd op de Blauwpoortsbrug een 24 jarige bromfietser uit Katwijk aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 600 ug/l.

In Roelofarendsveen hield de politie maandag 8 december rond 00.25 uur op het Waterrijck een 33 jarige automobilist uit die plaats aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 700 ug/l.

In Rijnsaterwoude hield de politie zondag 7 december rond 05.15 uur op de Provincialeweg N207 een 28 jarige automobilist uit Krommenie aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 680 ug/l.

In Bodegraven hield de politie zaterdag 6 december rond 05.00 uur op de Rijksweg N11 een 22 jarige automobilist uit Doorn aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 660 ug/l.

In Moordrecht hield de politie zondag 7 december rond 01.05 uur op de Middelweg een 40 jarige automobilist uit Moordrecht aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 740 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel hield de politie zondag 6 december rond 17.30 uur op de Spoorlaan een 22 jarige beginnend automobilist uit die plaats aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 445 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog dertien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder en in één geval om een minderjarige bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Katwijk, Leiden ( 5x ), Voorschoten, Leiderdorp *, Roelofarendsveen, Woubrugge **, Alphen aan den Rijn en Schoonhoven.

* In Leiderdorp reed zaterdag 6 december rond 06.00 uur een 19 jarige scooterrijder uit Voorschoten op de Engelendaal tegen een lantaarnpaal. De scooter raakte daarbij totaal vernield. De bestuurder zelf werd voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie liet daar van hem een bloedproef afnemen om te onderzoeken of hij te veel had gedronken. De waarnemingen van de agenten wezen in die richting.

** In Woubrugge presteerde een 18 jarige automobilist uit Hoenderloo het om kort na het slagen voor zijn rijbewijs, nog zonder dat hij het op zak had, met te veel drank op ( 330 ug/l.) achter het stuur te zitten. Agenten controleerden hem zondag 7 december rond 03.30 uur op de Provincialeweg N207. Op 4 december slaagde hij voor zijn rijbewijs maar was nog niet bij het gemeentehuis geweest om het aan te vragen.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Katwijk Frontale aanrijding snorfietsers Maandag 8 december even voor 08.00 uur vond op de Baron van Wassenaerlaan een frontale aanrijding plaats tussen twee snorfietsers uit Katwijk. Volgens een getuige haalde één van de snorfietsers een groep fietsers in, terwijl uit tegenovergestelde richting de andere snorfietser, van 17 jaar, al dichtbij was. Beiden konden elkaar niet meer ontwijken waarna er een frontale aanrijding ontstond. De 17 jarige liep een kaakfractuur op en werd overgebracht naar het LUMC. De andere snorfietser, een 16 jarige, klaagde over pijn aan het lichaam.

Hillegom Getuigen gezocht van mishandeling De politie doet nog steeds onderzoek naar de mishandeling van een 43 jarige man uit Hillegom. Hij werd zaterdag 29 november rond 02.10 uur op de Haven door twee jongens naar de grond geslagen en kreeg vervolgens nog meer klappen. Het incident speelde zich af op het moment dat de man een café verliet en met anderen op weg was naar een auto. Twee luid schreeuwende en van alles uitkramende jongens kwamen aangefietst. Op dat tijdstip, op die locatie en die taal vond de man niet gepast en vroeg de jongens het rustiger aan te doen. Vervolgens belaagden zij de man en werd hij geslagen. Eerder heeft de politie al over de mishandeling bericht. Getuigen hebben zich echter nog niet gemeld. Zij worden verzocht te bellen via 0900 - 8844 of indien met anoniem wenst te blijven, maar wel informatie heeft, via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000; www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ter Aar Snelheidscontrole De politie heeft maandag 8 december een snelheidscontrole gehouden op de Westkanaalweg. Er werd van 11.15 tot 12.15 uur gecontroleerd. Van de 264 passanten reden er 47 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.

Gouda Overval bij Jamin Een nog onbekende man heeft maandag 8 december tussen 08.30 en 09.00 uur een overval gepleegd bij de Jamin op de Markt. Een medewerkster zat in een ruimte achter in de winkel toen een man, in zwarte kleding, de winkel via de achterzijde binnenkwam. De man eiste geld en ging er met een bedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Zevenhuizen Controle geslotenverklaring De politie heeft maandagmorgen 8 december een kort controle gehouden op de geslotenverklaring op de Wollefoppenweg. Zes bestuurders werden hiervoor bekeurd. Een auto bleek niet APK gekeurd te zijn en één was niet verzekerd. De politie maakt proces verbaal op.




Politie Hollands Midden