Gemeente Barendrecht

Besteding Roparuncheque door de gemeente Barendrecht

BARENDRECHT (maandag 8 december) - De gemeente Barendrecht heeft op vrijdag 14 november een cheque van 50.000 euro ontvangen. De Stichting Roparun heeft deze cheque eenmalig als aanmoediging aan gemeenten gegeven die genomineerd waren voor de titel 'Roparun stad van het jaar'. De gemeente zoekt samen met haar inwoners naar een goed doel voor dit geld. De doelen moeten gerelateerd zijn aan de ziekte kanker en passen binnen de doelstelling van de Roparun.

Door de inwoners van Barendrecht bij de verdeling van het geld te betrekken, wil de gemeente het zogenaamde 'Roparungevoel' stimuleren. 'Kanker is een ziekte waar veel mensen mee te maken krijgen. Juist om deze reden is een evenement als de Roparun zo belangrijk. Samen werken voor hetzelfde goede doel. Met het geld dat wij nu als gemeente gekregen hebben, kunnen we ook de kleinere initiatieven bereiken. Inwoners hebben een betere kijk op de kleinere initiatieven dan wie dan ook. Door samen naar een doel te zoeken, komen we tot een goed resultaat', aldus burgemeester Van Belzen.

Tot en met 31 december 2008 kunnen ideeën ingezonden worden naar communicatie@barendrecht.nl. Begin 2009 neemt het college een besluit over het goede doel dat de cheque in ontvangst mag nemen.


--------------------------------------------


Noot voor redacties