Stadsdeel Amsterdam Centrum


Succesvolle werkconferentie Sluitende aanpak Zorg

17 november 2008

Op 12 november heeft het stadsdeel Centrum in het Werkteater een conferentie gehouden over de zogenaamde sluitende aanpak in de zorg voor kinderen van - 9 maanden tot 13 jaar.

Van alle partijen die hierbij betrokken zijn waren vertegenwoordigers aanwezig. Zestig mensen hebben die middag op een interactieve manier gewerkt aan oplossingen om samenwerking en overdracht te verbeteren.

De conferentie, georganiseerd door het ambtelijk cluster Jeugd en Onderwijs, werd geopend door Wil Codrington, portefeuillehouder Jeugd. Zij benadrukte in haar toespraak dat het kind in de samenwerking centraal moet staan. De primaire verantwoordelijkheid ligt bij de ouders, maar alle betrokkenen bij de zorg aan kinderen moeten zich verantwoordelijk voelen dat geen kind tussen wal en schip valt.

De rol van het stadsdeel is die van regisseur en faciliterend. Het stadsdeel stelt middelen beschikbaar voor bijvoorbeeld de coördinator van het OuderKindCentrum (OKC)en opvoedingsondersteuning en organiseert een werkconferentie als deze. Uiteindelijk zijn het de betrokken medewerkers in deze keten van zorg die de uitvoering doen. Vervolgens werd op een positieve manier gebrainstormd over de wensen van de deelnemers ten aanzien van de sluitende aanpak. Privacy en een goede informatie-uitwisseling lijken soms op gespannen voet met elkaar te staan. Toch konden er concrete acties benoemd worden om dit dilemma op te lossen. Deze acties en andere resultaten van de werkconferentie worden meegenomen in de speerpunten van het werkplan Jong Amsterdam 2009.