Politie Hollands Midden


Persberichten 08/12 middag

Regio, 08-12-2008

Katwijk Frontale aanrijding snorfietsers Maandag 8 december even voor 08.00 uur vond op de Baron van Wassenaerlaan een frontale aanrijding plaats tussen twee snorfietsers uit Katwijk. Volgens een getuige haalde één van de snorfietsers een groep fietsers in, terwijl uit tegenovergestelde richting de andere snorfietser, van 17 jaar, al dichtbij was. Beiden konden elkaar niet meer ontwijken waarna er een frontale aanrijding ontstond. De 17 jarige liep een kaakfractuur op en werd overgebracht naar het LUMC. De andere snorfietser, een 16 jarige, klaagde over pijn aan het lichaam.

Hillegom Getuigen gezocht van mishandeling De politie doet nog steeds onderzoek naar de mishandeling van een 43 jarige man uit Hillegom. Hij werd zaterdag 29 november rond 02.10 uur op de Haven door twee jongens naar de grond geslagen en kreeg vervolgens nog meer klappen. Het incident speelde zich af op het moment dat de man een café verliet en met anderen op weg was naar een auto. Twee luid schreeuwende en van alles uitkramende jongens kwamen aangefietst. Op dat tijdstip, op die locatie en die taal vond de man niet gepast en vroeg de jongens het rustiger aan te doen. Vervolgens belaagden zij de man en werd hij geslagen. Eerder heeft de politie al over de mishandeling bericht. Getuigen hebben zich echter nog niet gemeld. Zij worden verzocht te bellen via 0900 8844 of indien met anoniem wenst te blijven, maar wel informatie heeft, via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000; www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ter Aar Snelheidscontrole De politie heeft maandag 8 december een snelheidscontrole gehouden op de Westkanaalweg. Er werd van 11.15 tot 12.15 uur gecontroleerd. Van de 264 passanten reden er 47 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid 50 km/uur is.

Gouda Overval bij Jamin Een nog onbekende man heeft maandag 8 december tussen 08.30 en 09.00 uur een overval gepleegd bij de Jamin op de Markt. Een medewerkster zat in een ruimte achter in de winkel toen een man, in zwarte kleding, de winkel via de achterzijde binnenkwam. De man eiste geld en ging er met een bedrag vandoor. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844.

Zevenhuizen Controle geslotenverklaring De politie heeft maandagmorgen 8 december een kort controle gehouden op de geslotenverklaring op de Wollefoppenweg. Zes bestuurders werden hiervoor bekeurd. Een auto bleek niet APK gekeurd te zijn en één was niet verzekerd. De politie maakt proces verbaal op.