Gemeente Lelystad

Veiligheidsgevoel scoort hoog bij bewoners

Bewoners van Lelystad Zuidoost vinden de thema's sociale en fysieke veiligheid belangrijk voor hun wijk. Dat blijkt uit de informatiemarkten over de Wijkvisie Lelystad Zuidoost van 24 november en 1 december.

Verhalenboek

Tijdens de bijeenkomsten zijn de projectvoorstellen gepresenteerd die voortkomen uit de Wijkvisie voor Lelystad Zuidoost, die op 4 december is vastgesteld door de gemeenteraad. De beide projectenmarkten werden geopend door overhandiging van het klein verhalenboek van Zuidoost door wijkbewoners aan de wethouders De Jager en Nuijt.

In dit klein verhalenboek beschrijven bewoners hoe zij het wonen en leven in hun wijk ervaren. De opening werd extra feestelijk door optredens van de Brassmasters en dansgroep Young Generation.

Voorstellen

In het totaal werden tijdens de projectenmarkten vijfendertig voorstellen gepresenteerd op het gebied van:

* scholing en werk

* sociale en fysieke veiligheid

* sociaal culturele activiteiten en sport
* van buurthuis naar marktplaats.

Veiligheid

Bewoners en andere belanghebbenden uit de wijk waren in de gelegenheid om met stickers aan te geven welke projecten zij het meest belangrijk vinden. Tevens konden er nog nieuwe suggesties en opmerkingen aangegeven worden. Er was met name grote belangstelling voor de voorstellen bij het thema sociale en fysieke veiligheid.

Door het grote aantal stickers en de mondelinge en schriftelijke suggesties bij dit thema hebben de bezoekers duidelijk gemaakt dat het je veilig voelen in je woon- en werkomgeving als heel belangrijk wordt ervaren in het kader van leefbaarheid. Ook het voorkomen van overlast en verloedering door handhaving en onderhoud scoort hoog bij het verbeteren van de leefbaarheid en het wooncomfort.
---