Politie Amsterdam-Amstelland

Man overleden na schietincident / Uithoorn (08/12/08)

Maandagochtend 8 december is een 31-jarige man van Albanese afkomst op een parkeerterrein van een bedrijventerrein aan de Legmeerdijk in Uithoorn neergeschoten en overleden. Het onderzoek naar de schutter(s) is in volle gang.

Vanochtend rond kwart over tien kwam een melding binnen van een onwelle man op een parkeerterrein van een bedrijventerrein. Reanimatiepogingen door beveiligings- en ambulancepersoneel mochten niet baten. Een getuige meldde dat er knallen waren gehoord. De politie heeft de omgeving afgezet en is onmiddellijk door rechercheurs van het Bureau Districtrecherche Zuid een onderzoek gestart. Specialisten van Forensische Opsporing zijn bezig met een technisch en forensisch onderzoek. Tijdens het voorlopig onderzoek aan het lichaam is vastgesteld dat de man vermoedelijk door vuurwapengeweld om het leven is gekomen. Op de plaats delict zijn door forensisch specialisten sporen van vuurwapengebruik aangetroffen. Vuurwerkslachtoffer â ernstig gewond aan handen / Constantijn Huygenslaan Uithoorn (08/12/08)

Een 18-jarige jongen is maandagmorgen 8 december, rond halftwaalf, op de Constantijn Huygenslaan in Uithoorn ernstig gewond geraakt aan beide handen, toen hij thuis zelf een vuurwerkbom aan het maken was.

Het slachtoffer was kruit van âsterretjesâ in een metalen pijp aan het doen, toen deze tot ontbranding kwam. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis.

Hulpverleenster neergestoken, dader aangehouden / Herengracht (08/12/08)

Een 57-jarige Amsterdammer is op de Herengracht, op maandag 8 december, rond halftien, kort na het steken van een hulpverleenster aangehouden. Het 53-jarige slachtoffer is ter plaatse behandeld en heeft slecht oppervlakkige verwondingen.

De dader is een ex-werknemer van een hulpverleningsorganisatie aan de Herengracht, die navraag over financiën kwam doen. De discussie liep zo hoog op, dat hij op een medewerkster instak.

De verdachte liep daarna weg en werd vervolgens vlak bij het pand gearresteerd. Hij is ingesloten.