Rechtbank 's-Gravenhage

Zes jaar gevangenisstraf en TBS voor Delftse brandstichter

Den Haag, 8 december 2008 - De rechtbank 's-Gravenhage heeft vandaag een 27-jarige man veroordeeld tot 6 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging. Dit was door de officier van justitie ook gevorderd.

De rechtbank achtte bewezen dat de man op 21 april 2008 brand heeft gesticht in een woning aan de Voldersgracht in Delft en op 23 april 2008 in hotel Grand Canal aan de Breestraat in diezelfde plaats. Ook achtte de rechtbank bewezen dat de man, zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig was, gebruik heeft gemaakt van het alarmnummer 112. Tenslotte achtte de rechtbank bewezen dat hij zijn ex-vriendin heeft bedreigd.

Ten aanzien van de tenlastegelegde brandstichtingen op 8 en 18 april 2008 in het pand Oude Delft 2, was de rechtbank van oordeel dat op grond van de voorhanden bewijsmiddelen niet kon worden vastgesteld dat verdachte deze branden ook heeft gesticht. De rechtbank heeft hem daarvan dan ook vrijgesproken.

Uit de rapporten van twee gedragskundigen bleek geen eenduidig standpunt met betrekking tot een TBS met dwangverpleging. De rechtbank achtte echter termen aanwezig om aan de verdachte toch deze maatregel op te leggen.

LJ Nummer

BG6274


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 8 december 2008