Waterschap Aa en Maas

benoemd

Formateur waterschap Aa en Maas benoemd

Bij waterschap Aa en Maas is de heer Jan Kerkhof gevraagd om als technische voorzitter sturing te geven aan het proces van de coalitieonderhandelingen. Hij is, op basis van unanieme instemming door de betrokken partijen, door dijkgraaf Verheijen gevraagd voor deze opdracht.

Jan Kerkhof is voormalig wethouder van de gemeente Veghel, en is tot 2004 zelf waterschapsbestuurder bij waterschap de Aa geweest. Als ervaren bestuurder heeft de heer Kerkhof in het verleden al vaker coalitieonderhandelingen gevoerd. Zijn inhoudelijke kennis van de waterschapsproblematiek is alom bekend. Recent is de heer Kerkhof nog benoemd tot voorzitter van de Reconstructiecommissie De Peel. Inmiddels heeft de heer Kerkhof de eerste kennismakingsgesprekken met alle partijen gevoerd en is daarmee het proces opgestart.

Het onderhandelingsproces is er op gericht om voor de eerste bijeenkomst van het nieuwe Algemeen Bestuur op 8 januari 2009 tot Het Bestuursakkoord te komen. Het Bestuursakkoord zal vanuit de coalitie voor de komende 4 jaren uitgangspunt van beleid zijn. Inzet van de coalitieonderhandelingen is onder andere de voordracht van het Dagelijks Bestuur. Hierover zal het Algemeen Bestuur op 8 januari een beslissing moeten nemen.