RVD/KH: Prins van Oranje en Prinses Màxima bij slotbijeenkomst Oranje Fonds Groeiprogramma

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden waren hedenmiddag in Utrecht aanwezig bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma. 25 initiatiefnemers ontvingen uit de handen van de Prins en Prinses, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun 'groeidiploma'. De 'sociale pioniers' zijn het afgelopen jaar klaargestoomd om hun initiatief, gericht op een sterkere samenleving, uit te laten groeien tot een duurzame landelijke sociale onderneming. Hiertoe ontvangen zij de komende twee jaar nog aanvullende financiering van het Oranje Fonds.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt sociale pioniers een intensief training- en coachprogramma gericht op de duurzame groei van succesvolle initiatieven. Met hulp van een persoonlijke coach uit het bedrijfsleven en steun van diverse experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hebben de projecten hun organisatie versterkt en hun groeiambities vertaald in een ondernemingsplan.

Naast een positieve beoordeling voor alle sociale initiatieven was er extra aandacht voor enkele van hen. De prijs voor het initiatief met de meeste groei ging naar het project Hulp in Praktijk (HIP), dat vrijwilligers inzet voor praktische hulpvragen. HIP groeide het afgelopen jaar van 5 naar 14 locaties. Het Oranje Fonds beloonde het meest duurzame Groeiplan. De Stichting Eigenwijks onderbouwde het best hoe zij de komende twee jaren de groei van hun initiatief Computerwijk gaan realiseren. Het project Vier het Leven, dat theaterbezoek voor ouderen verzorgt, kreeg de prijs voor meeste innovatieve en communicatieve initiatief van Nieuwe Maan.