Maasstadziekenhuis

Sterilisaties bij Nederlandse mannen blijven toenemen

Nederland is een van de landen met het hoogste aantal sterilisaties bij mannen en dit percentage blijft stijgen. Uroloog Diederik de Lange van het Maasstad Ziekenhuis merkt dat het aantal mannen dat een vasectomie ondergaat nog steeds toeneemt. Zeker tegen het einde van een kalenderjaar als bekend is dat men het eigen risico bij de verzekering al kwijt is.

Het blijft een onderwerp waar mannen niet mee te koop lopen, maar er is steeds meer openheid over.

Eenvoudige ingreep

Meer dan een half miljoen mannen hebben zich al laten steriliseren in Nederland. De ingreep is dan ook snel en eenvoudig. De urologen in Maasstad Ziekenhuis hebben ruime ervaring en hebben een zogenaamde 'one-stop-shop' opgezet. Dit betekent dat als uw huisarts u doorverwijst u binnen een week terecht kunt voor de behandeling.

Emancipatie Nederlandse man

Als u denkt dat 'onze' Nederlandse man dit doet omdat hij vindt dat hij wel wat terug mag doen omdat zijn vrouw al die jaren de pil heeft geslikt, dan heeft u het mis.

Mannen willen vooral zichzelf beschermen tegen een ongewenste zwangerschap. Daarbij moet ook gezegd worden dat in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, de huisarts een belangrijke rol speelt. Omdat de huisarts ook voor veel mannen makkelijk toegankelijk is, komen ze daar met hun vragen en worden ze doorverwezen.

Meer weten over sterilisatie en de mogelijke vergoeding van de ingreep door uw zorgverzekeraar?

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp of bel met de polikliniek urologie van het Maasstad Ziekenhuis, tel: 010 - 291 2265.