Nieuw-Vlaamse Alliantie


Eerst 11 juli als officiële Vlaamse feestdag (08/12/08)

De N-VA reageert verbaasd op het cdH-voorstel voor een vlottende verlofdag voor een bijkomende religieuze feestdag. Al jaren vragen de Vlamingen dat 11 juli een officiële, betaalde feestdag zou worden voor alle Vlamingen. Maar al even lang wordt die vraag op de lange baan geschoven door de Franstaligen. Nu er een vraag komt van de in Vlaanderen onbekende Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims, ziet het cdH plots heil in een bijkomende feestdag. Maar dan wel een religieuze

De Franstalige blokkeringen en provocaties gaan toch echt wel ver. Al jaren belet men dat de Vlamingen een betaalde feestdag zouden invoeren. Altijd was het excuus dat de Nationale Arbeidsraad niet tot een advies kwam. Dus ging het verhaal niet door. Nu een onbekende moslimvereniging plots een bijkomende feestdag vraagt, kunnen sommige Franstaligen niet snel genoeg zijn om initiatieven aan te kondigen, zegt N-VA-fractieleider in de Kamer Jan Jambon.

De N-VA zal alleszins opnieuw haar 11 juli-voorstel indienen in het federaal parlement. De partij vraagt daarbij uitdrukkelijk de steun van alle Vlaamse partijen. De Vlaamse partijen gaan zich toch niet helemaal belachelijk laten maken. Dit verhaal heeft nu toch al lang genoeg geduurd. Alle Vlaamse partijen hebben zich uitgesproken voor een officiële feestdag op 11 juli, dus moeten we nu doordrukken. Als de Franstaligen de feestdag van hun gemeenschap willen vieren op een religieuze feestdag, dan doen ze dat maar, aldus Jan Jambon.

Auteur:
Jan Jambon
N-VA-fractieleider Kamer

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be