Ingezonden persbericht


EO-PROGRAMMA'S IN WEEK 50

Het Familiediner, maandag 8 december, 22.10 uur, Nederland 1 De zussen Nel en Riet hebben niet echt goed contact, maar het gaat echt mis wanneer Riet een grap maakt die niet goed valt bij haar zus Nel. Nel is erg gekwetst en wil geen contact meer met haar zus Riet. Riet zit ook niet op Nel te wachten. Bert probeert de kibbelende zussen weer om de tafel te krijgen.

Het tweede conflict gaat over Anne en Louise. Anne voelt zich aangesproken door opmerkingen van haar zus Lousie en ze gaat boos en verdrietig weg. De ruzie duurt nu al twee jaar en dat terwijl de zussen in dezelfde straat wonen. Hun dochters Charlotte en Rozemarijn ergeren zich aan de situatie en zij schakelen Het Familiediner in.

Zeven weken lang stelt Bert alles in het werk om familieleden te herenigen, of in ieder geval duidelijkheid te krijgen of er behoefte is aan een hernieuwd contact. In de keuken bereidt meesterkok Léon Ribbens een heerlijk diner. Tot het eind blijft het de vraag of de familieleden open staan voor een nieuwe start. De keuze is natuurlijk aan hen: stappen zij wel of niet in Berts limousine?

Ingang Oost, maandag 8 december, 19.28 uur, Nederland 1 Mevrouw Reimink is door een andere skiër ondersteboven geskied en daardoor nogal hard op haar hoofd terechtgekomen. De Ambulancedienst brengt mevrouw van Eek; zij is op een ongelukkige wijze uit de skilift gevallen. Floris van den Esschert is met snowboarden op zijn arm gevallen en heeft nu veel pijn in zijn pols. De helicopterdienst brengt de 2-jarige Vincent van Leussen: hij heeft een aantal koortsstuipen gehad en heeft nog steeds hoge koorts.

Herberg De Verandering, dinsdag 9 december, 19.30 uur, Nederland 2 In de kerk zegt de dominee dat God dichtbij is. "Maar wat heb ik daar nou aan" verzucht Marieke Grünbauer als ze 4 dagen met Andries Knevel door de bergen trekt. Ze is moeder van 3 kinderen en lijdt aan chronische migraine. In de bergen probeert ze tot bezinning te komen. Kan ze op de hoge bergen een beetje dichterbij God komen en zo ja, wat zal Hij dan zeggen? Vanavond haar verhaal in Herberg De Verandering.

In Herberg de Verandering biedt presentator Andries Knevel zijn gast drie dagen bezinning door stilte, gebed, gesprek en een buitenactiviteit. Aan het eind van een klein Frans Alpendal op enkele kilometers van het dorpje Le Reposoir (vertaald Het Rustoord) ligt de Herberg. Daar zwijgen mobiele telefoons en komt internet niet voor. De reuzachtige bergen, de koele lucht, de stilte en het nabijgelegen klooster vormen de ideale plek om alle vragen eens aan God voor te leggen.

Ik mis je, dinsdag 9 december, 20.50 uur, Nederland 2 Patrick en Nanja zijn dolblij als ze na een moeilijke periode hun tweede kindje verwachten. Op 19 september 2007 wordt Joshua geboren. Zodra Joshua op Nanja's buik ligt, ziet Patrick dat er iets niet klopt aan hun zoontje. Joshua wordt meteen weggebracht voor onderzoek en komt niet terug bij Nanja. Hij wordt met ernstige ademhalingsproblemen direct overgebracht naar een ander ziekenhuis. Patrick en Nanja belanden in een achtbaan aan emoties en gebeurtenissen, waarvan ze niet weten hoelang de rit zal duren... In deze aflevering van Ik mis je vertellen Patrick en Nanja over de bijzondere band die ze allebei met Joshua opbouwden. Ook gaan ze terug naar de plek waar Joshua de eerste weken heeft gevochten voor zijn leven.

Elly en de Wiebelwagen, vrijdag 12 december, 14.20 uur, Nederland 3, Z@pp Dat is leuk! De post brengt een uitnodiging bij de Wiebelwagen. In de enveloppe zitten kaarten voor het circus!! Maar jammer, er zijn niet genoeg kaartjes. Daar gaan Elly en de kinderen, maar Dop en Kurk kunnen niet mee. Maar ze willen zooooo graag! Ze gaan toch!

Love Match, zaterdag 13 december, 09.55 uur, Z@pp De klas is het er over eens: meester Ramon is een toffe gast. Maar hij is nog niet zo tof met de vrouwen, want hij is nog steeds alleen. Deze sportieve meester is vrolijk, muzikaal en lid van de scouting. Hij heeft dus genoeg liefde voor de natuur, maar hebben zijn matches dat ook? Dat zullen we zien, wanneer de dames een 'lekkernij' uit de natuur voorgeschoteld krijgen. Hoe ver gaan ze voor de liefde van meester Ramon? De klas kijkt kritisch toe en heeft een duidelijke mening. Maar voor wie zal deze eigenwijze meester uiteindelijk kiezen? LoveMatch; dé datingshow voor vrijgezelle meesters en juffen elke zaterdag om 09.55 uur op Z@pp!

Korenslag, zaterdag 13 december, 19.55 uur, Nederland 2 In de tweede uitzending van Korenslag zien we 20 koren die door de vakjury, bestaande uit Janke Dekker, Bert van der Veer en André Bijleveld zijn toegelaten tot de tweede auditieronde. De koren hebben deze week een bepaald bepaald nummer moeten instuderen en moeten opnieuw óók een eigen nummer opvoeren. Helaas krijgen minimaal acht koren te horen dat ze uit de race zijn voor 'beste koor van Nederland'.

Korenslag is inmiddels een bewezen internationaal format dat in vijf landen wordt uitgezonden. In Korenslag 2008-2009 worden de koren afwisselend begeleid door de wervelende live bands Replay en Big, Black & Beautiful. Presentatie: Henny Huisman.

Een Goed Begin, zaterdag 13 december, 19.00 uur, Nederland 2 Na de geboorte van hun prachtige dochter Eva is Anja van Keulen opnieuw in verwachting. Groot is de verrassing als tijdens een echo blijkt dat het niet een maar twee kindjes zijn! Anja moet even omschakelen, maar haar man Sieto is meteen dubbelblij. Omdat een tweelingzwangerschap extra risico's met zich meebrengt, staat Anja onder strenge wekelijkse controle. Alles gaat goed....totdat ze de baby's op een zondag niet meer voelt. Anja zit in spanning. Zou alles wel goed zijn met de baby's? Maar de beide meisjes blijken niet meer te leven. Een moeilijke tijd volgt en Anja worstelt met haar geloof. Al snel is Anja weer zwanger. Een dubbel gevoel. Een periode van blijdschap, maar ook van spanning breekt aan.

Omega Code, zondag 14 december 2008, 14.30 uur, Z@pp Bijbelkennis, spierkracht en snelheid. De Omega Code kandidaten moeten het allemaal hebben. In deze Omega Code wordt het verhaal verteld van de zieke man die in Bethesda genezen wordt. Kennen de kandidaten dit bijbelverhaal en komen zij met een kloppend woord de grot uit? In de grot zie je geen hand voor ogen en de kandidaten moeten elkaar helpen om eruit te komen. Want, één persoon staat buiten de grot en kan zien waar zijn teammate zich in de grot bevindt. Kunnen ze goed samenwerken?

Omega Code is een spannende spelshow waarin elke keer weer een ander bijbelverhaal centraal staat. Klaas van Kruistum is de nieuwe presentator. Er komen heel wat lastige vragen en spannende opdrachten voorbij en als je niet uitkijkt, belandt je in de groene snotbak! In drie bruisende spelrondes proberen twee teams punten te winnen. Met deze punten verdienen ze sleutels die zij hard nodig hebben in de finale. Dan moeten ze namelijk de Omega Code zien te kraken en als dat lukt... gaat de grote kluis open en winnen de kandidaten de felbegeerde spelcomputer!

Omega Code is een televisieprogramma van de Evangelische Omroep voor de hele familie. In oktober 2008 gaat het programma zijn 5e seizoen in. Zie ook www.eo.nl/omegacode .


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht