Ingezonden persbericht

Autodesk koopt de iLogic-technologie van Logimetrix

Autodesk, Inc., aanbieder van innovatieve 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft een definitief akkoord bereikt met het Canadese Logimetrix Inc. over de overname van de iLogic-software en de onderliggende technologie. iLogic is de regelgebaseerde ontwerpautomatiseringsapplicatie van Logimetrix. De voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Met de overeenkomst wil Autodesk zijn Digital Prototyping-oplossingen nog verder uitbreiden en zo alle fabrikanten in staat stellen hun projecten nog vroeger in het designproces te ontwerpen, te visualiseren en te simuleren. Met de implementatie van de iLogic-technologie stelt Autodesk digital prototyping-oplossingen ter beschikking met gebruiksvriendelijke tools voor regelgebaseerd ontwerp en automatisering.

De iLogic-technologie maakt het mogelijk zogeheten "smart parts" te creëren, waarmee hoogwaardige ontwerpintelligentie direct in een digitaal prototype in Autodesk Inventor vastgelegd kan worden zonder dat hiervoor specifieke programmeerkennis vereist is. Op deze manier wordt het voor ontwerpers en ingenieurs eenvoudiger om de design intent van het ontwerp te bepalen en gangbare ontwerpactiviteiten te automatiseren.

"Door de aankoop van de iLogic-technologie brengen we regelgebaseerd ontwerp en automatisering naar de desktop; op deze manier laten we onze industriële gebruikers profiteren van nieuwe en verbeterde workflows," aldus Robert "Buzz" Kross, senior vice president van Autodesk Manufacturing Solutions. "Individuele ingenieurs en werkgroepen bieden we de mogelijkheid de design intent direct in een digitaal prototype op te nemen en digitale prototypen te creëren op basis van geautomatiseerde processen, zonder programmeringsstappen."



Ingezonden persbericht