Ingezonden persbericht

Rotterdamidee.nl wint eParticipatie Award 2008

Rotterdamidee.nl eindigt als eerste in de categorie Overheid, omdat het burgers de mogelijkheid biedt online mee te beslissen over verbeteringen in hun gemeente.

De Rotterdamse wethouder Rik Grashoff (Participatie & Cultuur) ontving de felbegeerde eParticipatie Award uit handen van staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Dit gebeurde op de conferentie Overheid 2.0 op 4 december 2008 in Media Plaza in Utrecht.

RotterdamIdee is innovatief en heeft impact
Volgens de jury is RotterdamIdee 'innovatief in de combinatie van agendering en oplossing van een probleem'. Door het beschikbare budget voor de uitvoering van de Rotterdamse ideeën 'ontstaan maatschappelijke coalities met invloed op het besluitvormingsproces'. Verder oordeelt de jury dat RotterdamIdee 'eenvoudig is over te nemen door andere gemeenten.'

Over de eParticipatie Award
De eParticipatie Award geeft aandacht aan projecten die informatie- en communicatietechnologie benutten om burgers te betrekken bij verbetering van publieke dienstverlening, openbaar bestuur en sociale cohesie. Het is de eerste keer dat de eParticipatie Award is uitgereikt.

Deelnemende partijen
Het Rotterdamse bureau Mangrove realiseerde de web 2.0-site. Dit gebeurde in samenwerking met concept & campagnebureau LubbeVlieger dat het concept ontwikkelde. Beeld is verzorgd door MAW.

Over Mangrove
Als bureau voor online verzorgt Mangrove sinds 1997 naast effectieve, webbased bedrijfsoplossingen, sprekende en innovatieve online marketingcampagnes voor uiteenlopende opdrachtgevers uit diverse branches. Mangrove, toonaangevend in Rotterdam, wordt gerekend tot de top 25 internetbedrijven in Nederland en behoort tot de Deloitte Technology Fast 50. Organisaties als MKB-Nederland, De Hypotheker, Nolet en Leerdammer maken gebruik van de diensten van Mangrove.

www.mangrove.nl



Ingezonden persbericht