Ingezonden persbericht

Utrecht: Problematiek buslijn 120 leidt tot discussie in de Staten

In de PS-vergadering van 8 december is onder grote belangstelling van bewoners op de publieke tribune, een flinke discussie ontstaan over de direct buslijn van Breukelen naar Utrecht. In het vragenhalfuurtje stelde GroenLinks mede namens de PvdA, SP, D66, Partij voor de Dieren en Mooi Utrecht, vragen aan GS over de wijze waarop de nieuwe busregeling van Connexxion ten aanzien van buslijn 120 van Breukelen naar Utrecht, tot stand is gekomen. Hierbij hadden zij voornamelijk kritiek op de wijze waarop gedeputeerde Ekkers de Staten en de bewoners van informatie heeft voorzien.

Na de gestelde vragen vond een levendige discussie binnen tussen de Staten plaats. De woordvoerders van SP, GroenLinks en D66 gaven aan dat gedeputeerde Ekkers in hun ogen te laat in actie is gekomen op grond van de klachten van de gebruikers. Daarnaast is PS volgens hen onvolledig en onjuist is geïnformeerd door de gedeputeerde. Zij dienden drie moties in waarin zij het College vroegen de busdienstregeling op een aantal onderdelen te wijzigen. D66 en GroenLinks dienden een motie in waarin zij hun afkeuring uitspraken over de wijze waarop gedeputeerde Ekkers Provinciale Staten niet tijdig en onvolledig heeft geïnformeerd inzake het dossier rond de busverbindingen tussen De RondeVenen, Breukelen en Utrecht. Deze motie werd verworpen.
CDA, VVD en ChristenUnie waren van mening dat de gedeputeerde binnen de door PS gestelde kaders, juist heeft gehandeld en hekelden de wijze waarop de fracties oordeelden over gedeputeerde Ekkers.

Gedeputeerde Ekkers gaf in zijn beantwoording aan dat hij verwacht dat op 29 maart 2009 de directe buslijn van Breukelen naar Utrecht in ere wordt hersteld. Verder gaat hij inzetten op het laten vervallen van de lus bij Maarssen NS, opdat de bus niet langer het station in Maarssen aan zal doen.