Ingezonden persbericht

Elsevier kiest Wouter Bos als Nederlander van het jaar

Amsterdam, 8 december 2008 - Elsevier heeft minister van Financiën Wouter Bos gekozen tot Nederlander van het Jaar. Volgens het weekblad heeft de PvdA-leider in 2008 als geen ander 'zijn stempel op het jaar gedrukt'.

Vice-premier Bos (45) vocht zich het afgelopen jaar terug vanuit een hopeloze politieke positie, analyseert Elsevier in het weekblad, dat woensdag verschijnt.

Met dank aan de kredietcrisis schudde hij het naargeestige imago van 'draaikont' van zich af en werd hij voor veel Nederlanders een betrouwbaar baken in onzekere tijden.

Bos versterkte ook zijn greep op de PvdA, onder meer door het wegsturen van minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie. De fluistercampagne binnen de partij tegen de partijleider verstomde.

Het is de vijfde keer dat Elsevier iemand uitverkiest tot Nederlander van het Jaar. De keuze voor Bos wil niet zeggen dat de redactie zich daarmee achter zijn beleid of visie schaart. De keuze viel op Bos omdat hij het afgelopen jaar zo beeldbepalend is geweest.

De voorgangers van Bos waren VVD-politicus Ayaan Hirsi Ali (2004); ABN AMRO-topman Rijkman Groenink (2005); de Nederlandse Uruzgan-militair (2006) en theatertycoon Joop van den Ende (2007).

Lees ook het artikel op elsevier.nl