Provincie Antwerpen

Opgelet: wel degelijk alcoholcontroles tijdens eindejaar

Gouverneur Cathy Berx wijst op de blijvende inspanningen van de lokale politie

In de pers verschenen de voorbije dagen berichten over de verminderde inzet van alcoholcontroles tijdens het eindejaar. Gouverneur Cathy Berx is echter duidelijk: wie rijdt onder invloed tijdens de feestperiode is een gevaar op de weg. De lokale politiezones en de wegpolitie zullen dan ook tijdens de eindejaarsperiode naast de gekende weekendcontroles ook op week- en feestdagen controles houden.

Naar aanleiding van de recente artikels in de media over al dan niet alcoholcontroles tijdens de eindejaarsperiode, checkte gouverneur Cathy Berx deze berichtgeving. De lokale politiezones en de wegpolitie zijn duidelijk met hun antwoord naar de gouverneur: in de maand december, en in het bijzonder in de eindejaarsperiode, worden naast de gekende weekendcontroles ook op week- en feestdagen controles gehouden, zowel op gewone wegen als op autostrades, binnen en buiten de provincie Antwerpen.

Ook Jurgen Ritzen, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael, bevestigt dat er tijdens de eindejaarsperiode op de autosnelwegen in ons land minstens elke dag 1 alcoholcontrole zal zijn.

En zelfs als je geen controle tegenkomt, blijft rijden onder invloed, ook tijdens de feestperiode, een riskante onderneming. Alcohol vermeerdert de kans op ongevallen en wie onder invloed een ongeval veroorzaakt, zal daar de consequenties van dragen. Elke chauffeur die betrokken geraakt in om het even welke aanrijding, wordt onderworpen aan een ademanalyse om na te gaan of deze onder invloed van alcohol is.

Voor wie toch graag een glaasje drinkt, zorgt de provincie Antwerpen ook voor een mooi alternatief. Samen met de Lijn en 62 steden, gemeenten en districten kunnen inwoners gratis meerijden met de feestbus. De feestbussen en -trams rijden op oudejaarsnacht vanaf 18 uur tot 1 januari tot middernacht. De feestbussen zijn een groot succes in de Antwerpse regio: 85.000 feestvierders of meer dan de helft van de gebruikers van tram of bus tijdens oudejaar in Vlaanderen reed rond in de provincie Antwerpen.

Eén advies dus: rij veilig, ook tijdens de eindejaarsfeesten!



Provincie Antwerpen