Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda/Valkenburg, 19 november 2008

Presentatie geactualiseerde tweede druk reisgids
'Het Groene Hart, kloppend hart van Nederland'
in Boerderij 't Geertje Zoeterwoude
____________________________________

Op maandag 8 december aanstaande wordt op de typisch Groene Hart locatie, boerderij 't Geertje tijdens een echte Hollandse 'Snertmaaltijd' de geactualiseerde tweede druk van de succesvolle reisgids 'Het Groene Hart, kloppend hart van Nederland' gepresenteerd. Deze 200 pagina's tellende reisgids, geschreven door Joke Radius, werd in december 2007 voor het eerst uitgegeven. De gids voert de lezer door het hele Groene Hart dat waarschijnlijk de meeste facetten van Nederland in zich herbergt. Het is het gebied 'waar Holland nog echt Holland' is. Op dit moment is de eerste druk van 5.500 exemplaren uitverkocht.

Reisgids "Het Groene Hart, kloppend hart van Nederland" Joke Radius beschrijft de regio op een prettige manier. Het gebied, gelegen in drie provincies en omsloten door de vier grote steden, biedt alle mogelijkheden voor welke vorm van toerisme en vrijetijdsbesteding dan ook. Voor liefhebbers van cultuur en historie, eten en drinken, maar ook van actieve recreatie is er van alles te beleven. Joke neemt de lezer mee langs de spreekwoordelijke molens, polders en stadjes in het gebied en toont ook de vele mogelijkheden van actieve recreatie zoals poldersport, zeilen, kanoën, skeeleren, wandelen en fietsen. Kortom, een gebied dat de moeite waard is om te ondergaan; met recht het 'Kloppend Hart van Nederland'.

De gids, een editie van de Dominicus reeks, uitgegeven door Gottmer Uitgever-Groep is direct na Sinterklaas in de boekwinkel verkrijgbaar en van 14 tot en met 18 januari 2009 op de Vakantiebeurs in Utrecht (de vakdag is op 13 januari). Zowel in standnummer A028 van de VVV Groene Hart in het paviljoen van 'Lekker Weg in Eigen Land' als in de stand van Uitgever Dominicus wordt de reisgids gepresenteerd.