Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

JETIX brengt met De Vijf nostalgie in een nieuw jasje!

25 november - "De Vijf" is een titel die met name bij ouders nostalgische gevoelens zal oproepen. In de jaren '50 verschenen namelijk ruim 20 titels in deze boekenserie, afkomstig van de hand van Enid Blyton. Dit is nog altijd één van de best verkochte internationale series ooit. Op 8 december gaat bij JETIX de tekenfilmserie van De Vijf van start. Hierin zien we een nieuwe generatie van De Vijf, in een moderne versie, maar tegelijkertijd nog altijd geheel in stijl van de boeken. Dus spannende avonturen, die gepaard gaan met een flinke dosis humor!

De serie gaat over de kinderen van de hoofdrolspelers uit de boeken, die dus ook allemaal familie van elkaar zijn. Deze tieners brengen de vakanties vaak gezamenlijk door bij "tante George", één van de voormalige hoofdrolspelers.

De karakteristieke eigenschappen van de broers Julian en Dick, hun zusje Annie en hun nichtje Georgina zijn duidelijk overgeslagen op diens kinderen. Zo bestaat deze nieuwe generatie van De Vijf uit stoere meisje Jo, de sportieve Max, glamourgirl Allie en de intelligente Dylan.
Zij treden samen met hond Timmy in de voetsporen van hun ouders en zijn altijd op zoek naar spanning. Daardoor belanden zij elke aflevering weer in een spannend avontuur, waar ook de nodige hilarische situaties bij komen kijken.

De Vijf gaan niets uit de weg, want "samen staan ze sterk en kunnen ze alles aan!"

De Vijf is een leuke serie voor ouders om samen met hun kinderen te kijken, vanwege de herkenbaarheid van vroeger. En voor kinderen zal het gemakkelijk zijn om zich in te leven omdat de verhalen dichtbij de realiteit staan en er altijd wel een hoofdpersoon is om jezelf mee te identificeren.

De serie sluit goed aan op alles waar JETIX voor staat, doordat de nadruk ligt op humor, vriendschap en natuurlijk heel veel avontuur!

De Vijf is vanaf 8 december op schooldagen om 17.10 uur te zien bij JETIX Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht