Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2008

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten voor het eerst in Hong Kong

De wereld van kunst en design kent geen grenzen. Sterker nog, zij maakt deel uit van een international discours. Na de succesvolle tentoonstelling Royal Dutcheese tijdens il Salone del Mobile in Milaan verlegt de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) haar grenzen verder. Jonge ontwerpers krijgen van maandag 8 t/m zaterdag 13 december de kans om hun eigen stempel te drukken tijdens the Business of Design Week (BODW) in Hong Kong. De deelnemers reflecteren met hun eindexamenwerk op sociaal, maatschappelijke issues, zoals transseksualiteit en het verdwijnen van het eiland Tuvalu als ook op conceptuele onderwerpen: een onderzoek naar de draagbaarheid van een vloerkleed en het aan de kaak stellen van veronderstelde kenmerken van fotografie.

Deelnemers (UITGEBREIDE INFO OVER DE DEELNEMERS IN DE BIJLAGE)

Grafisch ontwerpen
Juriaan Booij / Floris Schrama / Nivard Thoes / David Benque / Iteke Hemkes / Meiying Bong / Wai Ming / Xandra van der Eijck

Fotografie
Magdalena Pilko

Meubelontwerpen
Eva Malschaert

Type and Media
Selectie Eindexamenwerk

Info KABK
De KABK kent de studierichtingen ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafisch Ontwerpen, Interactive/Media/Design, Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen, en Textiel en Mode. Daarnaast biedt de KABK de masters Type and Media en ArtScience aan. Wil je verder ontwikkelen in product design? Dan is de Post Graduate Course Industrial Design wat voor jou. Om je voor te bereiden op de Academie kun je lessen volgen aan de School voor Jong Talent of deelnemen aan een Voortrajecten-programma. Samen met de Academie der Kunsten (Universiteit Leiden) werkt de KABK mee aan de volgende masteropleidingen: Media Technology en Photograpic Studies.

www.bodw.com

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten / Prinsessegracht 4 / 2514 AN Den Haag / Nederland / www.kabk.nl

============
Noot voor redacties,