Gemeente Heemskerk


vrijdag, 28 november 2008

Combinatiefunctionaris impuls voor school, sport en cultuur

Op maandagavond 8 december is er een informatieavond voor scholen, kinderopvangorganisaties, sport- en cultuurverenigingen over 'de combinatiefunctionaris'.

Deze professionals zijn deels werkzaam in het onderwijs en deels bij sportverenigingen, kinderopvang of in de kunst- en cultuursector. Met deze nieuwe functie snijdt het mes aan twee kanten. De combinatiefunctionaris brengt professionalisering bij sportverengingen, kunst- en cultuurorganisaties, die anders financieel niet haalbaar is voor hen is. Tegelijkertijd ontstaan er in het onderwijs en de kinderopvang meer mogelijkheden voor sport en beweging. In buurten kunnen de combinatiefunctionarissen een rol spelen in het verbeteren van de sociale samenhang en leefbaarheid. In een aantal gemeenten zijn de combinatiefunctionarissen al met groot succes van start gegaan. De gemeente Heemskerk komt in aanmerking voor 6,6 combinatiefunctionarissen. Deze plekken moeten in 2012 opgevuld zijn. In het eerste jaar krijgt de gemeente 100% financiering van het rijk. In de daarop volgende jaren is dat 40%. In principe gaat het om een structurele regeling.

Informatieronde
De gemeente Heemskerk wil graag nagaan of bij organisaties belangstelling is voor de invulling van combinatiefuncties. Scholen, kinderopvangorganisaties, sport- en cultuurverengingen zijn uitgenodigd voor een eerste informatieronde. Deze wordt gehouden op maandag 8 december van 19.30 uur tot 21.30 uur in de raadzaal van het raadhuis te Heemskerk. De informatie tijdens deze avond wordt verzorgd door Sportservice Noord-Holland. Graag aanmelden via de mail: nijman@remove-this.heemskerk.nl.

---