Ghanese verkiezingen live vanuit Amsterdam

01/12/2008 08:22

Schuttelaar & Partners B.V.

Op 8 december komt de Ghanese en Nederlandse gemeenschap samen in het Augustinus College in Amsterdam om de uitslagen van de Ghanese verkiezingen te volgen. Via een live verbinding vanuit Accra presenteert journalist Kent Mensah de uitslag. Verschillende experts waaronder Hans Eenhoorn (UN Taksforce on Hunger), Mr. Odoi-Anim (Ghanese Ambassade) en Kathleen Ferrier (CDA-woordvoerder voor Ontwikkelingssamenwerking) komen aan het woord en gaan in debat met de aanwezigen.

Op 7 december kiest Ghana een nieuwe president en een nieuw parlement. Een belangrijk speerpunt van alle presidentskandidaten is het Ghana Schoolfeeding Program, waarbij kinderen gratis een warme maaltijd krijgen op school en lokale boeren hun producten aan de scholen verkopen. Sinds Ghana in 1992 een democratie werd, is het land uitgegroeid tot een van de meest stabiele democratieën van Afrika. Toch blijft het spannend wat de gevolgen van de verkiezingen zijn voor de veiligheid en ontwikkeling in Ghana. In Nederland worden de verkiezingen aandachtig gevolgd door de Ghanese gemeenschap en ontwikkelingsorganisaties. Daarom organiseren NCDO, SIGN en Schuttelaar & Partners op 8 december de Ghana Elections Night.

Ghanese en Nederlandse experts vertellen over democratie en de millennium ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, de Evert Vermeer Stichting en Cordaid organiseren een politiek debat en vanuit Accra, de hoofdstad van Ghana, doet de Ghanese journalist Kent Mensah live verslag via een tv-verbinding. Farid Tabarki en Amma Assante presenteren de avond en zorgen dat het publiek mee kan doen in de discussies. De avond wordt opgeluisterd met Ghanese muziek, dans en specialiteiten uit de Ghanese keuken.

NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie, subsidie en adviezen. SIGN (Schoolfeeding Initiative GhanaNetherlands) ondersteunt het Ghanese schoolmaaltijdenprogramma en informeert het Nederlandse publiek hierover, zodat bedrijven en organisaties ook zelf een concrete bijdrage kunnen leveren. Schuttelaar & Partners is een communicatieadviesbureau dat draagvlak creëert voor innovaties op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid. Kijk ook eens op www.ncdo.nl, www.sign-schoolfeeding.nl en www.schuttelaar.nl.





http://www.ghanaelections.nl