Ingezonden persbericht


Petrus Canisius College

Alkmaar - Bergen - Heiloo

Kenmerk: 30 oktober 2008

PERSBERICHT

Leerlingen koken voor topkoks

Op 8 december 2008

Om te bewijzen dat vmbo-leerlingen van de opleiding Consumptief wel degelijk veel in hun mars hebben, gaan ze op maandag 8 december a.s. de uitdaging aan om te koken voor de leden van het Koksgilde. Leerlingen van het Petrus Canisius College in Alkmaar en VMBO Titaan, onderdeel van het Atlascollege in Hoorn, presenteren zich op deze manier trots aan de beroepsgroep.

Acht leerlingen van het Petrus Canisius College zullen het ambitieuze menu bereiden: een amuse van zalmtartaar en heilbot, voorgerecht van aardappelsalade met tartaar, vissoep uit de 'theepot' als tussengerecht, gevulde parelhoenfilet met bacon, aardappel en zuurkool als hoofdgerecht en tenslotte het nagerecht van sticky toffeepudding met pecan-whiskysaus. Veertien leerlingen van de Titaan zullen vervolgens het menu geheel volgens de regels der kunst als volleerde gastheren en -vrouwen serveren. De leerlingen streven er tijdens dit exclusieve diner naar om de gasten te imponeren met hun inmiddels verworven vakmanschap en gedrevenheid. Dat dit nog een hele opgave zal zijn, spreekt voor zich aangezien de gasten allen koks zijn, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend. Zij zijn lid van de sociëteit Noordholland-Noord van het Koksgilde Nederland. Aan het hoofd van deze landelijke organisatie die de koks van instellingskeuken en horeca met elkaar verbindt, staat de bekende kok Paul Fagel. De vereniging draagt het onderwijs een warm hart toe en is logischerwijs benieuwd naar de vakkundigheid van de jongere generatie.

einde persbericht

U bent bij dit diner, dat plaatsvindt op maandag 8 december 2008 om 18.30 uur in schoolrestaurant l'Orangerie van VMBO Titaan (Dampten 22, 1624 NR Hoorn), van harte welkom! De mogelijkheid bestaat om mee te dineren en op deze manier zelf het vakmanschap van de leerlingen te ondervinden. Wanneer u van deze uitnodiging gebruikt maakt, verzoeken wij u dit - in verband met het aantal couverts en de tafelschikking - aan ons uiterlijk 5 december a.s. te laten weten (dhr. Theo Muller, tel.nr 06- 21872550 of email t.muller@atlascollege.nl).

Meer informatie:

. Petrus Canisius College

. VMBO Titaan

. Koksgilde Nederland

. Machteld Wiegmans, voorlichter PCC (06-51566890)

Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu


---- --