Onderwijsbond CNV


Nieuws

3 december 2008

Right Now Scholentour over arbeidsrechten

Categorie: Algemeen nieuws

Het CNV organiseert van 8 tot 10 december een scholentour over arbeidsrechten. Op 10 december 2008 wordt over de hele wereld de 60ste verjaardag van de Mensenrechtenverklaring gevierd. In de Mensenrechtenverklaring staan onder andere het recht op vrije meningsuiting, het recht op persvrijheid en het recht op onderwijs.

Ook arbeidsrechten zijn er in vastgelegd.
Octavio Rengifo uit Colombia en Gemma Andriessen uit Nederland gaan naar een aantal scholen en praten met leerlingen uit 4 havo en 5 atheneum over de rechten die je hebt als je een vakantie- of bijbaantje hebt. Maar ze gaan het ook hebben over de situatie in Colombia waar het levensgevaarlijk is om op te komen voor je rechten. Zelf is Octavio al sinds zijn veertiende actief in de vakbond in Colombia. "Bij ons hebben werkende jongeren en jonge vakbondsleiders het moeilijk. Er is weinig werk voor jongeren en de arbeidsomstandigheden zijn vaak slecht. Daarnaast worden vakbondsleiders vaak bedreigd en zelfs vermoord." .

Het programma van de Scholentour
Maandag 8 december
. Vechtstede College, Weesp Lees meer
. Scholengemeenschap, Woerden

Dinsdag 9 december
. Scholengemeenschap Twickel, Hengelo Lees meer

Woensdag 10 december
. Scholengemeenschap, Gouda
. Right Now Festival, Den Haag

De Right Now Scholentour eindigt op het Right Now Festival op 10 december 2008 in Den Haag. Ook daar zullen Octavio en Gemma hun opwachting maken. Verder zijn er diverse optredens van bijvoorbeeld Kraak & Smaak, Typhoon en Hind.

Meer info: Lees meer Zie het origineel

---