Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 5 december 2008

John Vooijs zingt jubileumlied voor 10 jaar Top 2000

Musicalster John Vooijs zingt het speciaal voor 10 jaar Top 2000 gecomponeerde 'Geen dag zonder muziek'. Het nummer, over de ongrijpbare en grote rol van muziek in ieders leven, is geschreven door Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. De single is voor het eerst te horen op Radio 2 tijdens de Top 2000 Aftrapdag op maandag 8 december. Alleen die dag is het nummer ook te beluisteren via de site van de Top 2000 (www.radio2.nl).

De opbrengst van de single gaat naar Serious Request, de gezamenlijke actie van 3FM en het Rode Kruis die zich dit jaar inzet voor de hulp aan vluchtelingen.

John Vooijs vertolkt het nummer live tijdens jubileumconcert Top 2000 in concert op donderdag 11 december in de Heineken Music Hall. Hij is daarmee toegevoegd aan de eerder bekendgemaakte line-up met Gabriella Cilmi, Ilse DeLange, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Veldhuis & Kemper, Trijntje Oosterhuis, Boudewijn de Groot en De Dijk. Xander de Buisonjé presenteert deze avond die wordt uitgezonden in de Nieuwjaarsnacht, direct na het vuurwerk van Oud & Nieuw op Radio 2 en bij de NPS op Nederland 3.

John Vooijs werd dit najaar tweede in de strijd voor de hoofdrol in de musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Vanaf januari is hij de alternate van Freek Bartels in deze musical. Eerder was hij te zien in Jeans 15 en Rembrandt De Musical. Momenteel is John de alternate voor de rol van Tarzan in de gelijknamige musical.

Het producersduo Fluitsma & Van Tijn schreef talloze hits voor vele Nederlandse artiesten. Zelf hadden ze in 1996 een grote hit met '15 Miljoen Mensen'.

www.radio2.nl

www.johnvooijs.nl

Aan de redactie:

Voor meer informatie over de Radio 2 Top 2000:

Paul Westgeest: 06 15696479 / paul.westgeest@omroep.nl.