Provincie Friesland

PERSCOMMUNIQUÉ

Datum: 4 december 2008

Openbare herdenkingsdienst op 8 december:
op verzoek van de familie geen mogelijkheden

voor beeld- en geluidregistratie door media

Tijdens de openbare herdenkingsdienst op maandag 8 december aanstaande zal er geen gelegenheid zijn voor de media om de herdenkingsdienst met beeld- of geluidsapparatuur te registeren. Dit is een uitdrukkelijke wens van de familie van Anita Andriesen, een wens die door de provincie uiteraard gerespecteerd wordt.

Voor de media betekent dit concreet dat de herdenkingsdienst in de Grote- of Jacobijnerkerk wel toegankelijk is voor journalisten, maar dat er geen apparatuur (voor fotografie, tv en radio) ingezet mag worden. Dit geldt ook voor de dienst die in het Fries Natuurmuseum plaats zal vinden. Er worden achteraf geen beelden beschikbaar gesteld door de familie of de provincie.

De openbare herdenkingsdienst op maandag 8 december begint 's middags om 14.00 uur en wordt gehouden in de Grote- of Jacobijnerkerk (Jacobijnerkerkhof 95) te Leeuwarden. De kerk is vanaf 13.00 uur open. Het Fries Natuurmuseum is als tweede locatie beschikbaar waar de dienst op beeldscherm is te volgen. Gelet op de te verwachten belangstelling wordt geadviseerd tijdig aanwezig te zijn, er zijn geen gereserveerde plaatsen. Na afloop is er voor aanwezigen gelegenheid om in het Fries Natuurmuseum koffie te drinken.

Er is geen mogelijkheid tot persoonlijk condoleren van de naaste familie. Genodigden van de familie en provincie ontvangen een condoleancekaart die bij binnenkomst van de kerk of het museum afgegeven kan worden. De overige aanwezigen kunnen bij binnenkomst ook een condoleancekaart afgeven voor de familie.

Bijzondere vergadering van Provinciale Staten op vrijdag 5 december Vrijdagmiddag 5 december aanstaande, 's middags om 14.00 uur, vindt een bijzondere Statenvergadering plaats waarin Provinciale Staten de woensdag overleden Anita Andriesen gedenken. Deze is in tegenstelling tot de openbare herdenkingsdienst wel toegankelijk voor die media die daar in beeld of geluid verslag van willen doen. Vanaf de publieke tribunes van de statenzaal is daar gelegenheid voor.


-----------------------


---- --