Ingezonden persbericht


Amersfoort: 5 december 2008

SPEELSCHEMA REAAL TENNIS MASTERS BEKEND

Wildcards voor Spong, Karaliolios, Oostdam, Weterings, Van der Sar en Burger

Zojuist heeft op het bondsbureau van de KNLTB in Amersfoort de loting voor de REAAL Tennis Masters 2008 plaatsgevonden. De als nummer één geplaatste speler, Jesse Huta Galung, speelt in de eerste ronde tegen Evthimios Karaliolios. De nummer twee bij de heren Matwé Middelkoop speelt tegen Xander Spong. Thiemo de Bakker die naast Huta Galung een belangrijke rol vervulde tijdens de Davis Cup-wedstrijd tegen Zuid-Korea afgelopen september, komt in zijn eerste partij in actie tegen Roel Oostdam. De nummer één bij de dames, Arantxa Rus speelt in de eerste ronde tegen Cindy Burger. Chayenne Ewijk, de als nummer 2 geplaatste, speelt haar eerste wedstrijd tegen Danielle Harmsen. Het complete resultaat van de loting en het wedstrijdprogramma is te vinden op www.knltb.nl (onder 'weekprogramma').

Wildcards
De toernooiorganisatie van de REAAL Tennis Masters heeft de wildcards toegekend aan Xander Spong, Evthimios Karaliolios, Roel Oostdam, Steffie Weterings, Sabine van der Sar en Cindy Burger Zij strijden samen met de andere deelnemers van maandag 8 tot en met zondag 14 december in het Topsportcentrum Rotterdam te Rotterdam om de titel Tennis Master 2008.

Wedstrijdprogramma
De REAAL Tennis Masters worden dit jaar opnieuw volgens een knock-outsysteem met zestien spelers/speelsters gespeeld. Op maandag 8 december staan vanaf 16.00 uur vier wedstrijden op het programma, waarvan de derde partij niet voor 19.00 uur begint. Dinsdag tot en met vrijdag beginnen de wedstrijden om 14.00 uur. Op deze dagen worden vijf partijen gespeeld, waarvan de vierde partij niet voor 19.00 uur aanvangt. De halve finales worden gespeeld op zaterdag 13 december vanaf 11.00 uur. De damesfinale begint zondag 14 december om 13.30 uur en aansluitend, maar niet voor 15.00 uur, wordt de herenfinale gespeeld.

Kaartverkoop
Kaarten voor de REAAL Tennis Masters zijn tijdens het evenement te koop aan de kassa van het Topsportcentrum Rotterdam. De kassa is iedere dag vanaf één uur voor aanvang van de wedstrijden geopend.

----------