Draka Holding N.V.

­Persbericht­

DRAKA ZAL VERMOGENSSTRUCTUUR VERSTERKEN DOOR STIMULANS OM HAAR 100 MILJOEN 4% CONVERTEERBARE OBLIGATIELENING TE CONVERTEREN

HOUDERS VAN 61,8 MILJOEN AAN CONVERTEERBARE OBLIGATIES STEUNEN VOORSTEL REEDS


· Draka kondigt gecombineerd bod van contanten en aandelen aan voor 100 miljoen 4% converteerbare obligatielening 2010, uitgegeven in 2005


· Obligatiehouders met belang van 61,8 miljoen, oftewel 61,8% van de converteerbare obligatielening, zijn al akkoord gegaan met het bod


· Voorgestelde transactie zal Draka's kapitaalstructuur en financiële flexibiliteit optimaliseren; schuldpositie daalt hierdoor met 43,3 ­ 69,9 miljoen terwijl eigen vermogen tegelijkertijd met 43,3 ­ 69,9 miljoen toeneemt (voor IFRS aanpassingen)

Amsterdam, 8 december 2008 ­ Dit persbericht is uitgegeven door Draka Holding N.V., een van de leidende kabelfabrikanten in de wereld op het gebied van laagspanningskabel, kabel voor OEM's en communicatiekabel.

Draka kondigt een gecombineerd bod van contanten en aandelen aan ("het bod") voor de 100 miljoen 4% converteerbare achtergestelde obligaties 2010 ("de obligaties"), waarvan nog 99,9 miljoen uitstaat. Obligatiehouders met een belang van 61,8 miljoen hebben al ingestemd met het bod. De transactie leidt tot een optimale kapitaalstructuur en financiële flexibiliteit voor Draka door reductie van de schuldpositie en tegelijkertijd verhoging van het eigen vermogen. Tevens verbetert het bod de liquiditeit van de belegging van obligatiehouders in de obligaties en verschaft het obligatiehouders een "exit" mogelijkheid.
Bod aan obligatiehouders
Het bod aan de obligatiehouders bestaat uit een betaling in contanten gelijk aan 300 per 1.000 van de hoofdsom van de converteerbare obligaties waarvoor op 15 december 2008 om 17.00 uur door ABN AMRO Bank N.V. een geldige kennisgeving van conversie wordt ontvangen. Bij conversie van de obligaties ontvangen obligatiehouders die hun conversierechten hebben uitgeoefend 67,98 gewone aandelen per 1.000 hoofdsom obligaties tegen kwijting van alle verplichtingen uit hoofde van deze obligaties. Goldman Sachs International is de enige broker voor deze transactie.
Positie bestaande obligatiehouders en grootste aandeelhouder van Draka Obligatiehouders die in totaal circa 15,8 miljoen van de hoofdsom van de obligaties vertegenwoordigen hebben toegezegd het bod te zullen accepteren en hun hele obligatiebelang te zullen converteren.
Daarnaast heeft Flint Beheer B.V., dat op dit moment circa 46,2% van de gewone aandelen van de onderneming bezit en 46 miljoen aan hoofdsom van de obligaties, eveneens toegezegd het aanbod te zullen accepteren en het hele obligatiebelang te zullen converteren. Optimalisatie van kapitaalstructuur en financiële flexibiliteit Afhankelijk van het aantal additionele obligatiehouders dat op het bod zal ingaan, zal de gerapporteerde schuld van Draka met 43,3 - 69,9 miljoen verminderd worden en het eigen vermogen tegelijkertijd met 43,3 - 69,9 miljoen verbeteren (voor IFRS aanpassingen). De uitkering in contanten zal worden voldaan uit bestaande toegezegde financiële middelen. Nadere informatie inzake bod
In bijlage A bij dit persbericht zijn de volledige details van het bod te vinden. Draka Holding N.V.

AANBOD AAN OBLIGATIEHOUDERS

Draka Holding N.V. ("Draka" of de "Vennootschap") (een naamloze vennootschap naar Nederlands recht) 100.000.000 4 procent. Converteerbare Achtergestelde Obligaties met vervaldatum 2010, uitgegeven in 2005 (de "Obligaties") (waarvan thans 99.905.000 uitstaat) (Common Code: 022682946; ISIN: XS0226829462; Fondscode: 15520)

Aanbod aan obligatiehouders (de "Obligatiehouders") Draka keert een bedrag in cash uit, en biedt hierbij iedere Obligatiehouder aan een bedrag in cash uit te keren (het "Bod"), dat gelijk is aan 300 over iedere 1.000 aan hoofdsom op de Obligaties (het "Cash Bedrag") waarover ABN AMRO Bank N.V. (de "Principal Paying and Conversion Agent") op uiterlijk 15 december 2008 17.00 uur Centraal Europese Tijd (het "Uiterste Tijdstip voor Overlegging") een geldige kennisgeving van conversie ("Kennisgeving van Conversie") heeft ontvangen. Goldman Sachs International is de enige broker voor deze transactie. Bij conversie van hun Obligaties ontvangen Obligatiehouders die hun Conversierechten hebben uitgeoefend ongeveer 67,98 gewone aandelen voor iedere 1.000 aan hoofdsom op de Obligaties, zulks tegen kwijting van alle verplichtingen als uiteengezet onder dergelijke Obligaties (inclusief een eventuele verplichting tot uitkering van opgebouwde rente). Conform de voorwaarden van de Obligaties worden bij conversie geen fracties van gewone aandelen uitgegeven en evenmin wordt daarover in plaats daarvan enige uitkering gedaan. Het aantal gewone aandelen dat door Draka wordt uitgegeven zal worden berekend op basis van het totale bedrag van de hoofdsom van de Obligaties die door dezelfde Obligatiehouder worden geconverteerd. Het Cash Bedrag wordt alleen uitgekeerd over Obligaties waarover de Principal Paying and Conversion Agent gedurende de periode vanaf en met inbegrip van de datum van deze kennisgeving tot en met de Uiterste Datum van Overlegging (de "Aanbiedingsperiode") een geldige Kennisgeving van Conversie heeft ontvangen (waarbij de houders van dergelijke Obligaties worden aangemerkt als "Gerechtigde Obligatiehouders"). Houders van Obligaties van wie (i) door de Principal Paying and Conversion Agent een Kennisgeving van Conversie is ontvangen na de Uiterste Datum van Overlegging, of (ii) door de Principal Paying and Conversion Agent ongeldige Kennisgevingen van Conversie zijn ontvangen voor de Uiterste Datum van Overlegging, of (iii) door een Paying and Conversion Agent Kennisgevingen van Conversie zijn ontvangen voorafgaand aan de ingangsdatum van de Aanbiedingsperiode, komen niet in aanmerking voor ontvangst van het Cash Bedrag. Dit Bod heeft geen invloed op de Conversierechten van Obligatiehouders op grond van de Obligaties of de Trustakte waarmee de Obligaties tot stand zijn komen, en heeft ook geen invloed op noch wijzigt het enige voorwaarden met betrekking tot de Obligaties. Tenzij uitdrukkelijk anderszins bepaald vindt de conversie van de Obligaties plaats conform de voorwaarden van de Obligaties.
Uitbetaling
De Vennootschap zal het Cash Bedrag op of omstreeks 18 december 2008 uitkeren aan de Gerechtigde Obligatiehouders, dan wel daarvoor zorg dragen. Het Cash Bedrag zal worden uitgekeerd op de door dergelijke Gerechtigde Obligatiehouders aangehouden geldrekeningen via Draka Holding N.V. 2

Euroclear Bank S.A./N.V. als uitvoerder van het Euroclear system en/of Clearstream, Banking, société anonyme, zoals van toepassing.
Algemeen
Goldman Sachs International is de enige broker voor deze transactie. Goldman Sachs International, als enige broker, ABN AMRO Bank N.V., als Principal Paying and Conversion Agent, geven geen opinie omtrent de merites van, en doen geen verklaringen of aanbevelingen op welke wijze ook omtrent de inhoud van deze kennisgeving. Noch de Vennootschap, noch de enige broker, noch de Principal Paying and Conversion Agent, noch enige van hun respectieve directeuren of werknemers doen enige aanbeveling omtrent de aanvaarding van het Bod of omtrent het op andere wijze ook uitoefenen van rechten met betrekking tot de Obligaties. Obligatiehouders dienen hun eigen beslissing te nemen omtrent overlegging van een Kennisgeving van Conversie.
De Vennootschap kan voorafgaand aan de afgifte door de Obligatiehouders van hun Kennisgevingen van Conversie op ieder willekeurig moment het Bod naar eigen goeddunken verlengen of wijzigen.
Beperkingen
Niets in dit elektronisch bericht vormt een aanbieding tot het kopen of een uitnodiging voor een aanbieding van verkoop van effecten in de Verenigde Staten, Italië, België of enige ander rechtsgebied waar dergelijk bod of uitnodiging daartoe onrechtmatig zou zijn. De met een hoofdletter aangegeven begrippen die niet nader worden gedefinieerd in deze kennisgeving hebben de daaraan in de voorwaarden van de Obligaties gegeven betekenis. Een nadere aankondiging zal worden gedaan als eenmaal het bedrag van de conversie van de Obligaties bekend is.
Deze Appendix A dient te worden gelezen in samenhang met het door Draka op dezelfde datum uitgegeven persbericht.