AD NieuwsMedia steunt mogelijke overname door De Persgroep

08/12/2008 08:24

AD

PERSBERICHT

8 december 2008

AD NIEUWSMEDIA STEUNT MOGELIJKE OVERNAME DOOR DE PERSGROEP

Rotterdam - De directie en hoofdredactie van AD NieuwsMedia steunen de mogelijke overname door De Persgroep, om de volgende redenen:


- AD NieuwsMedia is er sterk bij gebaat om één aandeelhouder te hebben. Hierdoor kan veel slagvaardiger opgetreden worden.


- De Persgroep heeft veel kennis en kunde in huis en is financieel gezond. Het is een uitgeefhuis met een diepe passie voor betaalde dagbladen die het succesvol in de markt weet te zetten. De eerdere overname door De Persgroep van Het Parool heeft bewezen dat de organisatie ook in de Nederlandse omstandigheden goed in staat is om een succesvolle krant te maken.


- Strategisch is het interessant dat De Persgroep en AD NieuwsMedia beide geloven in een landelijk-regionaal krantenconcept en samen de hele Randstad aan elkaar verbinden. De directie van AD NieuwsMedia kijkt uit naar een verkenning met Het Parool naar een verdere wederzijdse versterking, bijvoorbeeld op de advertentiemarkt.


- Cultureel is het aantrekkelijk dat De Persgroep zich kenmerkt door vernieuwingsgezindheid en een stimulerende samenwerking tussen de uitgaven.


- Door deze overname zou een nieuwe krachtige mediapartij in Nederland ontstaan die zorgt voor een nog grotere pluriformiteit.

Bernard van der Heijden, directeur/uitgever van AD NieuwsMedia: "De Persgroep biedt in dit roerige medialandschap zowel een solide basis als de beste perspectieven om een volgende stap te zetten in onze ontwikkeling als tweede krant van Nederland, marktleider in de Randstad en de nummer 1 in sport."

Vandaag dient de directie van AD NieuwsMedia een adviesaanvraag over de voorgenomen besluiten in bij de ondernemingsraad en worden alle medewerkers geïnformeerd. De directie hoopt dat de transactie de komende tijd zorgvuldig, maar ook voortvarend kan worden afgerond.