Gemeente Heusden


Binnensportaccommodaties Heusden op de schop

Die Heygrave, Onder de Bogen en Dillenburg-locatie

De nieuwbouw van sporthal Onder de Bogen in Drunen wordt aan het d'Oultremontcollege gebouwd. Dat heeft het college van Heusden besloten. Daarnaast wordt sporthal Die Heygrave in Vlijmen gerenoveerd en uitgebreid.

De realisatie van een nieuwe sporthal in Drunen wordt gecombineerd met de uitbreiding van het d'Oultremontcollege. Het college en het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) hebben daarover een principeovereenkomst getekend. De nieuwe sporthal wordt de helft groter dan het huidige Onder de Bogen, waardoor de sporthal straks in drie delen verdeeld kan worden. Daarnaast komt er een aparte ruimte voor een vaste turnopstelling en voorziet het gebouw in ruimten voor een dojo, dans- en gymvloer.

Jeugd
Behalve sport moet de nieuwe sporthal in de toekomst onderdak bieden aan een jeugdruimte. In deze ruimte wil het college de jongerenactiviteiten onderbrengen die momenteel plaats vinden in De Kern en De Stulp (jeugd van twaalf jaar en ouder). Ook denkt het college erover om culturele activiteiten voor de jeugd in het nieuwe gebouw onder te brengen.

Het onderkomen voor atletiekvereniging DAK komt niet in de nieuwe sporthal. Besloten is hiervoor in de komende voorjaarsnota een andere oplossing te bieden.

Die Heygrave
De renovatie en uitbreiding van sporthal Die Heygrave in Vlijmen volgt op de opknapbeurt van het naastgelegen overdekte zwembad drie jaar geleden. De uitbreiding gaat uit van een extra sportzaal, waarin volleybalvereniging Minerva een vaste plek krijgt. Daarnaast worden ook de kleedruimten gerenoveerd en uitgebreid. Verder voorziet het plan in aanpassing van de horeca en buitenschoolse opvang in de Vlijmense sporthal. Met de herlocatie van Minerva kan sporthal De Hoge Heide in Vlijmen Vliedberg verkocht worden.

Omwonenden, gebruikers en andere belanghebbenden van Die Heygrave worden in januari over de plannen uitgebreid geïnformeerd. De plannen rond Onder die Bogen worden in 2009 verder uitgewerkt en aan de gemeenteraad voorgelegd.