Ingezonden persbericht


Rotterdam (HLM/EVD) | 8 december 2008

Onlangs is het officiele media en entertainment 2g@there programma gericht op India gestart. Met het 2g@there-programma wil het Ministerie van Economische Zaken samenwerkende ondernemers ondersteunen bij het gezamenlijk bewerken van buitenlandse markten. Het media en entertainment programma is tot stand gekomen in samenwerking met 14 organisaties actief in de creatieve media en entertainmentindustrie in Nederland. De trekkers van dit bedrijvencluster BEIFILMS en CCCP ondertekenden namens het bedrijvencluster programma met een looptijd van anderhalf jaar. Andere bedrijven in het cluster zijn onder andere Fu Works, Rotterdams fonds voor de Film en Audiovisuele Media (RFF) en de Rutger Hauer Filmfactory.

2g@there India: Media en Entertainment
India is één van de snelst groeiende economieën van de wereld en heeft een sterke creatieve traditie, vooral film- en tv-producties, muziek en thans games, animatie en digitale ontwikkeling en vormgeving vormen daar de peilers van. In Nederland heeft de creatieve industrie een belangrijke positie. Op verschillende terreinen zoals tv-producties, muziek en reclame excelleert Nederland. Het Ministerie van Economische Zaken wil met dit programma een stimulans geven aan de bedrijvigheid naar en van India.

Ambities
De activiteiten beogen dan ook het stimuleren en uitbreiden van de media- en entertainmentindustrieën tussen Nederland en India door het (efficiënter) inzetten van bestaande en het ontwikkelen van nieuwe creatief-audiovisuele initiatieven en het creëren van een structurele schakel op media- en entertainmentvlak tussen India en Nederland. Hiermee wordt beoogd het onder de aandacht brengen van de Nederlandse media- en entertainmentsector in India en vice versa om zo een samenwerking tot stand te brengen tussen actoren in beide landen. Nederland moet hierdoor een structurele, sterke en erkende positie innemen op het terrein van de creatieve audiovisuele industrie vanuit Nederland naar India.

Om deze ambitie te bereiken zal het bedrijvencluster zich positioneren door een bemiddelende / dienstverlenende dan wel uitvoerende en faciliterende rol in te nemen met als uitgangspunt het tot stand brengen van succesvolle samenwerkingen in Nederland en van Nederland naar India toe. De komende anderhalf jaar wordt hiervoor onderzoek gedaan naar de kansen en bedreigingen, een gedegen netwerk opgezet tussen media- en entertainmentbedrijven in Nederland en India en de Nederlandse media- en entertainmentindustrie prominent onder de aandacht gebracht in India.

Met de feestelijke ondertekening door zie afbeelding (vlnr) Andre Freyssen (CCCP), Ellen Visser (Economische Voorlichtings Dienst) en Soeniel Sewnarain (BEIFILMS) is het programma officieel van start gegaan.

BEIFILMS is de coördinator van het programma. Voor meer informatie over het programma '2g@there India: Media en Entertainment' kunt u contact opnemen met Asha Tuinsma van BEIFILMS (telefoon (010) 462 27 66 of per e-mail office@beifilms.com).

Meer informatie over het 2g@there-programma: www.evd.nl/2getthere