PERSBERICHT

TV-Zender met Weer & Verkeer


- Primeur met aparte regen- en sneeuwradar -

Amsterdam, 8 december 2008 ­ Weerbedrijf Meteo Consult en mediabedrijf Chellomedia lanceren vandaag het nieuwe digitale televisiekanaal `Weer & Verkeer'. Het kanaal, dat ruim 1 miljoen huishoudens bereikt, combineert weernieuws met de meest actuele verkeersinformatie in Nederland en Europa. Nieuwe technieken geven een uitgebreider beeld dan andere informatiediensten. Zo biedt de zender voor het eerst een neerslagradar die niet alleen regen, maar ook sneeuw en ijzel in aparte kleuren aangeeft. Het bestaande Weerkanaal van beide bedrijven gaat op in het nieuwe kanaal.

Harry Otten, directeur van Meteo Consult: "Ik denk dat het weer en verkeer tv-kanaal in de informatiebehoefte van mensen voorziet. We bieden daarbij gemak en de vertrouwde gezichten bij het weer. Onze nieuwe neerslagradar die regen, sneeuw en ijzel apart zichtbaar maakt, kan van groot belang zijn in het komende winterseizoen, waarbij de weersomstandigheden de ochtend- en avondspits sterk kunnen beïnvloeden. Een automobilist kan hierdoor beslissen welke route het verstandigst is."

Het Weer & Verkeer kanaal zendt 24 uur per dag in blokken van 10 minuten uit. De informatie wordt continu ververst en kent live-presentatie. Het kanaal kent vele nieuwe onderdelen en maakt gebruik van moderne grafische computertechnieken. Naast de neerslagradar is het de bedoeling om binnen enkele maanden reistijdverwachtingen af te geven. Hierdoor is de kijker continue op de hoogte van de actuele weer- en verkeerssituatie in de spits in Nederland of op weg naar een skibestemming in Europa.

Weer en Verkeer wordt gemaakt in en uitgezonden vanuit de studio's van Meteo Consult in Wageningen. De verkeersinformatie is afkomstig van Verkeerscentrum Nederland (VCNL) De presentatie is in handen van bekende tv-meteorologen, onder wie Margot Ribberink, Reinier van de Berg, Dennis Wilt, Jordi Bloem, Alfred Snoek en Amara Onwuka.

Over Weer en Verkeer
Weer en Verkeer is een joint venture van Meteo Consult en Chello Benelux. De zender kan inmiddels in meer dan 1 miljoen digitale televisiehuishoudens in Nederland worden bekeken via de digitale tv-platformen van alle grote kabelmaatschappijen, en bij Canal Digitaal en Digitenne van KPN. Het Weerkanaal is in 2006 begonnen met het uitzenden van weernieuws 24 uur per dag.

Meteo Consult
Meteo Consult is het grootste weerbedrijf van Europa met vestigingen in zeven landen waar in totaal 220 personen werken. Meteo Consult werd in 1986 in Nederland opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Wageningen. Daar werken ongeveer 90 personen. Meteo Consult is actief op alle markten waar meteorologie een rol speelt.

Chellomedia
Mediaonderneming Chellomedia is in Nederland actief als Chello Benelux en is een toonaangevende aanbieder van premium en thematische kanalen voor de Nederlandse tv-markt, zoals de premium film en sportzenders Film1 en Sport1. Het Digital Media Center (DMC) levert voor Chello Benelux hoogstaande uitzendfaciliteiten, streaming en productiemogelijkheden, waaronder high definition en programma's in meerdere talen voor Europese distributie. Chellomedia is een dochterneming van kabel- en mediabedrijf Liberty Global, Inc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

· Meteo Consult, Harry Otten of Reinout van den Born, telefoon 0317-399800
· Chellomedia, Michiel Gosens, telefoon 020-778 9684


---- --