Ingezonden persbericht


LaCie levert compleet softwarepakket voor betere prestaties en gebruiksgemak harddisks

Nieuwe LaCie-driver maakt USB-apparaten 33 procent sneller

Amsterdam, 8 december 2008 - LaCie introduceert een aantal softwaretools die de installatie van LaCie-harddisks en databack-ups sterk vereenvoudigen. Daarnaast introduceert het bedrijf een nieuwe USB-driver die de prestaties van een aantal LaCie-producten met 33 procent verbetert.

Vanaf nu levert LaCie de meeste van zijn harddisks met Genie Backup Assistant voor pc- en Intego Backup Assistant voor Mac-gebruikers. Met deze assistants zijn in twee eenvoudige stappen back-ups van data te maken. Deze tool maakt zo een einde aan complexe back-uptaken. Gebruikers bepalen zelf het back-upmoment, waarna de softwaretool dit automatisch uitvoert: lokaal of over een netwerk. De tool ondersteunt verder het comprimeren van bestanden en back-upbeveiliging met een wachtwoord.

Klanten krijgen bij de aanschaf van een opslagmedium van LaCie eveneens de Setup Assistant. Dit stelt ze in staat hun harde schijf eenvoudig te formatteren en in te richten voor gebruik op verschillende besturingssystemen.

"Een van de belangrijkste doelen van LaCie is het optimaliseren van de gebruikerservaring voor alle facetten van gegevensopslag", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Daarom leveren wij onze producten met de Genie Backup Assistant, Intego Backup Assistant en Setup Assistant. Hierdoor weet LaCie belangrijke, maar voor consumenten vaak complexe processen te veranderen in heel eenvoudige taken. Onze klanten kunnen met de nieuwe tools zorgeloos en makkelijk hun kostbare bestanden beschermen."

LaCie lanceert tevens USB Boost. Dit is een verbeterde driver voor LaCie Little Disk, Neil Poulton- en Rugged USB-drives. Deze nieuwe driver verbetert de lees- en schrijfprestaties van deze USB-drives met maar liefst 33 procent ten opzichte van de vorige LaCie-driver.

Beschikbaarheid
LaCie levert Genie Backup Assistant, Intego Backup Assistant, LaCie Setup Assistant en USB Boost per direct bij de volgende opslagmedia.

LaCie Producten
Intego Backup
Genie Backup
Setup Assistant
USB Boost
Neil Poulton USB
ü
ü
ü
ü
Little Disk 2,5" USB
ü
ü
ü
ü
Neil Poulton Max
ü
ü
ü
ü
Neil Poulton Triple
ü
ü
ü
û
Little Disk Combo
ü
ü
ü
û
Rugged USB
ü
ü
ü
ü
Rugged Triple
ü
ü
ü
û

LaCie-producten zijn beschikbaar via de LaCie Online Store en LaCie resellers.

Ingezonden persbericht