Ingezonden persbericht


Persbericht

Games helpen Nederlandse bevolking goede voornemens vol te houden

Amsterdam, 08-12-2008. Goede voornemens....wie kent ze niet? Of je nu jong bent of oud, man of vrouw, één ding is zeker: goede voornemens zijn eenvoudig om te maken, maar moeilijk om je aan te houden! Druk van buitenaf, slechte gewoontes, gebrek aan planning en vertrouwen zijn vaak sterker dan de eigen wil. Voor iedereen die per 1 januari 2009 wil afvallen, stoppen met roken of gewoon bewuster wil leven, is er goed nieuws. Het volhouden van je goede voornemens wordt makkelijker én leuker met de nieuwe My Health Coach games van Ubisoft. De volledig Nederlandstalige programma's, 'Je Gewicht in Balans' en 'Allen Carr - Stoppen met Roken', zijn speciaal gemaakt voor de Nintendo DS.

De top tien goede voornemens wereldwijd'

1. Afvallen en meer bewegen

2. Spaarzamer met geld omgaan
3. Schulden afbetalen

4. Meer tijd besteden aan familie en vrienden
5. Een partner vinden

6. Stoppen met roken

7. Beter werk vinden

8. Iets nieuws leren

9. Vrijwilligerswerk doen en vaker anderen helpen
10. Beter met mijn tijd leren omgaan 'Source : goalsguy.com, survey on more than 300,000 people worldwide

Denk je dat je je goede voornemens voor het nieuwe jaar gaat volhouden?²
* Ja, natuurlijk! 36.5%

* Echt niet! 19.3%

* Ik heb geen goede voornemens nodig, ik ben perfect! 18.4%
* Ja, maar alleen op sommige dagen... 13.5%
* Nee, of alleen in het bijzijn van anderen... 12.4% ²Source: L'Internaute Insolite, January 15th, 2008

Afvallen en meer bewegen houd je beter vol met Je Gewicht in Balans Eind augustus lanceerde Ubisoft 'My Health Coach: Je Gewicht in Balans': een manier om je spelenderwijs een weg te banen naar een evenwichtige levensstijl. 'My Health Coach: Je gewicht in balans' werkt op jouw maat en niet omgekeerd. Het volledig Nederlandstalige programma zoekt een evenwicht tussen je dagelijkse hoeveelheid lichaamsbeweging en je eetpatroon. Hiervoor worden een virtuele persoonlijke fitnesstrainer en een voedingsdeskundige ingeschakeld. Ook de reële bewegingen per dag worden gemeten via de stappenteller. Die kan je gemakkelijk aansluiten op de Nintendo DS om dagelijkse gegevens op te slaan.

Stoppen met Roken houd je beter vol met Allen Carr Eind december presenteert Ubisoft My 'Health Coach: Allen Carr - Stoppen met Roken'. Deze game is gebaseerd op 'Easy Way to Stop Smoking', een boek van de Engelse ex-kettingroker Allen Carr. Als een speler begint, wordt op basis van een persoonlijk profiel een speciaal trainingsprogramma opgesteld. Ze moeten zelf de details van hun rookgedrag invoeren en hun eigen coach selecteren die hen gedurende het proces van stoppen begeleidt. Aan de hand van de 'weg naar de vrijheid' kan hij/zij de vooruitgang zien van een verslaafde naar een leven zonder sigaretten.

Over Ubisoft
Ubisoft is een toonaangevende, beursgenoteerde internationale producent, uitgever en ontwikkelaar van videogames. Het bedrijf heeft een sterke, gevarieerde line-up van producten en partnerships. Ubisoft is opgericht in 1986 en heeft teams in 27 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Nederland en China. De groep distribueert haar producten in meer dan 55 landen. Ubisoft streeft ernaar om vooruitstrevende videogames van hoge kwaliteit te maken voor de consument. Ubisoft behaalde een omzet van 928 miljoen Euro over het fiscale jaar 2007/2008. Meer informatie is te vinden op www.ubisoftgroup.com.


---



Ingezonden persbericht