Ingezonden persbericht



ABN AMRO ZET OPDRACHTEN OP ASSOCIATES.NL

Investeerder maakt zelf gebruik van Associates.nl

Amsterdam, 8 december 2008 - Associates, een nieuwe dienstverlener voor hoog opgeleide zelfstandigen en hun opdrachtgevers, maakt vandaag bekend dat ABN AMRO de eerste grote opdrachtgever is die zijn opdrachten voor zelfstandigen zonder personeel (ZZPers) aanbiedt via Associates.nl. Associates is een online intermediair, die de ZZPer rechtstreeks in contact brengt met grote opdrachtgevers.

Geen kosten, aanzienijke besparing
Voor opdrachtgevers, inleners, zijn de voordelen van Associates.nl evident. De opdrachtgever betaalt geen bemiddelingskosten aan Associates en hij kan zich ook zonder kosten aansluiten op het online platform. De aansluiting is eenvoudig, 'plug en play', en de site heeft een gemakkelijke en uitgebreide zoekfunctie.

Inleners krijgen toegang tot een database met vooraf gescreende ZZPers waardoor de kwaliteit van de in te huren professional gegarandeerd is. Daarnaast regelt Associates alle contractuele en benodigde compliance afhandeling van de inhuur. Met behulp van een online P-card, een soort credit card voor bedrijven, worden ook de administratieve handelingen rondom betalingen gemoderniseerd en daardoor geminimaliseerd.

Roel Kock, Hoofd Recruitment van ABN AMRO, voegt toe: "Vanuit het perspectief van ABN AMRO biedt Associates.nl grote voordelen. We kunnen zelf kandidaten recruiteren en direct met hen contact opnemen. We besparen daardoor geld dat anders naar dure tussenschakels zou zijn gegaan. In feite wordt een dure tussenschakel uit het proces gehaald. Ook het feit dat ABN AMRO managers zelf heel snel kunnen selecteren op projectkennis en vaardigheden zoals Basel II bijvoorbeeld, vind ik een groot voordeel. Kortom, het is een effectieve oplossing tegen lagere kosten. En het geeft ons als werkgever een innovatief imago."

Minder kosten, meer verdienen
Associates regelt tegelijkertijd dat de ZZPer meer verdient. De wildgroei van tussenschakels in het inhuurproces heeft de ZZPer onnodig duur gemaakt. Arno Zondag, directeur Associates, zegt dat de groei van het aantal intermediairs in de afgelopen 10 jaar als resultaat heeft gehad dat de ZZPer minder verdient en de opdrachtgever meer betaalt. "Wij corrigeren dit door een oplossing te bieden die de inlener niets kost en de ZZPer een hogere beloning oplevert. Daarnaast hechten we veel waarde aan de kwaliteit van de ZZPers die via ons aan opdrachten komen. We zetten een nieuwe norm voor inleners en ZZPers met de slogan 'minder kosten, meer verdienen'."

De ZZPer wordt bevrijd van de administratieve regellast. In een recent promotie-onderzoek noemt 37% de administratie en het account management een groot nadeel van het ZZPer zijn. Daarnaast noemt 40% van de ondervraagden het ontbreken van collectieve voorzieningen als een nadeel van het zelfstandigenbestaan. Associates introduceert daarom binnenkort online boekhouden als een dienst voor de ZZPer. Ook plant Associates om op korte termijn lease auto's en opleidingen collectief in te kopen.

Associates rich zicht op de ongeveer 350.000 hoog opgeleide ZZPers werkzaam in ICT, HRM, Finance, Legal, Marketing en Communicatie en de overheid. Gezamenlijk zetten zij naar schatting zo'n 14-16 miljard euro per jaar om.