Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 9 december 2008

Van kraskaart naar handige barcode
Handige barcode dagvergunning voor bedrijven

Vorige week heeft ParkeerService een nieuw digitaal parkeerproduct gelanceerd met als doel het parkeergemak voor bedrijven te verhogen. De barcode dagvergunning is vanaf 1 december verkrijgbaar via de website van ParkeerService en is bedoeld voor bedrijven die hun auto nodig hebben bij herstel-, onderhouds- of vergelijkbare werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan aannemers, schilderbedrijven en loodgieters in of buiten Amersfoort. De kraskaart (AB-vergunning) is vervangen door een papieren barcodevergunning, die u achter de voorruit kunt leggen. Met de barcode dagvergunning kan worden geparkeerd op betaald parkeerplaatsen van 4-uur, dagparkeerplaatsen en parkeerplaatsen voor vergunninghouders.

Direct regelen
De barcode is direct via internet te regelen en te betalen. Dit betekent dat bedrijven niet meer langs de servicebalie hoeven te komen voor het regelen van een dagvergunning. Dit bespaart bedrijven tijd en geeft ze de ruimte vroeger te starten met werkzaamheden in de binnenstad.

Papieren bewijs
Via het online formulier op de website van ParkeerService vult de parkeerder de parkeergegevens in. Na het invullen van de gegevens en betaling via iDEAL ontvangt de parkeerder een pdf-bestand met daarop de parkeerrechten (inclusief unieke barcode). Dit document print de parkeerder uit op normaal wit A4-papier en plaatst deze vervolgens goed zichtbaar aan de binnenkant van de voorruit.

Uitgebreide parkeermogelijkheden
De barcode dagvergunning biedt alle parkeermogelijkheden die nodig zijn. Zo kan er voor meerdere voertuigen en dagen tegelijk een dagvergunning worden geregeld. Alle mogelijkheden staan beschreven in de folder die verkrijgbaar is op de website van ParkeerService.

Informatie via de website
Voor informatie over parkeren en de diverse parkeerproducten kan de website van ParkeerService worden geraadpleegd. Hierop is alle informatie over parkeren in Amersfoort te vinden zoals parkeren op straat, in de garage en in de fietsenstalling. website: www.parkeerservice.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht