Ingezonden persbericht


SP wil wijkcentra vooral open voor wijkbewoners

Naar aanleiding van berichten over extra sluiting van twee wijkcentra op twee dagen in december waardoor wijkbewoners geen gebruik kunnen maken van de wijkcentra, wil de SP van het college weten waarom hiervoor toestemming is verleend aan de Twern. De SP-raadsfractie wil juist dat wijkcentra vaker open zijn.

In de maand december is wijkcentrum de Poorten een gehele dag gesloten is vanwege een afscheidsreceptie. Ook de kinderopvang is die dag dicht omdat de ruimte dienst moet doen als garderobe. Verder is op 18 december 2008 wijkcentrum de Heyhoef gesloten vanwege een feest van de Twern waar alle personeelsleden voor zijn uitgenodigd. Omdat er geen bezetting is voor welk wijkcentrum dan ook kan er dus geen enkele activiteit plaatsvinden.

SP-raadslid Bart van de Camp: "Een wijkcentrum moet in de eerste plaats ten dienste staan van de wijk. Op tijden waarop buurtbewoners ongebonden of georganiseerd gebruikmaken van de faciliteiten van het wijkgebouw kunnen wat ons betreft derden dus niet terecht." Van de Camp wil dat ook op 18 december de reguliere activiteiten gewoon doorgaan: "De SP zegt al jaren dat wijkcentra (en zeker dure zogenaamde Multifunctionele Accommodaties als de Poorten) veel vaker open zouden moeten zijn voor de bewoners van die wijk. Nu vallen er alweer 2 extra dagen af waarop zij niet welkom zijn. Dat moet echt anders." De SP pleit al lang voor meer openingsuren van (en activiteiten in) de wijkcentra: Meer avonden, weekenden en schoolvakanties.

SP Tilburg, 8 december 2008

Meer info:
Bart van de Camp 06 5191 7108


---- --