Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers introduceert dynamisch duo

De AMILO Notebook Sa 3650 en de GraphicBooster openen een gloednieuwe wereld van graphics en mobiliteit

Maarssen, 8 december 2008 - Met tot 470% hogere grafische prestaties wordt de AMILO Notebook Sa 3650 de ideale partner van iedereen die grafische topprestaties wenst en mobiel wil blijven. Dat is te danken aan de AMILO GraphicBooster van Fujitsu Siemens Computers, een van de eerste externe grafische oplossingen ter wereld. De leverancier van IT-infrastructuur presenteert met de AMILO GraphicBooster en de AMILO Notebook Sa 3650 een machtig duo dat niets te wensen overlaat: klein, slim, krachtig en elegant. De amper 18 x 13 x 3,35 cm grote en slechts 0,5 kilogram lichte GraphicBooster dankt zijn prestaties aan een ATI Mobility Radeon(TM) HD 3870-grafische kaart met 512 MB specifiek grafisch geheugen. Voor de AMILO Notebook Sa 3650 zijn 3D-games, HD-video en HD-beeldverwerking kinderspel. Gebruikers kunnen bovendien tot drie monitors op het systeem aansluiten. De GraphicBooster heeft een DVI-I- en een HDMI-aansluiting; de AMILO Notebook Sa 3650 is uitgerust is met een DVI-I- aansluiting. Via de twee USB 2.0-poorten van dit energiezuinige systeem kan men een draadloos toetsenbord en een muis gebruiken. De AMILO Sa 3650 en de AMILO GraphicBooster zullen vanaf februari 2009 in de speciaalzaken verkrijgbaar zijn voor 1199,-- euro.

"Wij willen onze klanten de meest geavanceerde technologie aanbieden, niet voor de technologie op zich maar om de meerwaarde te vergroten," vertelt Hartmut Woerrlein, Senior Director Consumer Notebooks bij Fujitsu Siemens Computers. "Door samen met onze partner AMD de GraphicBooster te ontwikkelen, spelen wij in op de behoefte van onze klanten aan flexibiliteit en topprestaties: klein, veelzijdig maar krachtig."

Maar ook zonder zijn partner is de AMILO Notebook Sa 3650 een blikvanger. Deze kleine krachtpatser pakt niet alleen uit met de geavanceerde AMD-processortechnologie en tot 4 GB geheugen, maar ook met ingebouwd draft-n WLAN, ingebouwde Bluetooth 2.0 en - dankzij een ingebouwde ATI Radeon HD 3200 grafische kaart, een batterijduur tot 4,5 uur. Voeg daar een vormfactor van 13,3 inch en een gewicht van slechts 2,4 kilogram aan toe, en de AMILO Notebook Sa 3650 leert ons weer wat mobiliteit betekent. Met onder meer een SATA SuperMulti-Format DVD-brander met ondersteuning voor Double Layer, een morsbestendig toetsenbord en een groot aantal interfaces, zoals DVI-I, eSATA, USB 2.0 en een 15-in-1 kaarlezer, is de AMILO Notebook Sa 3650 een must voor iedereen die een geslaagd design wil combineren met de modernste technologie. Deze handig lichtgewicht en zijn partner, de AMILO GraphicBooster, komen in de nieuwe vormgeving van Fujitsu Siemens Computers op de markt.

"De GraphicBooster is een echt revolutionaire oplossing met een buitengewone veelzijdigheid en schaalbaarheid. Hij stelt notebooks in staat om over te schakelen tussen gewone computing en hardcore gaming, met een eenvoudige plug-in die draagbaar genoeg is voor krachtige mobiele 3D-prestaties," zegt Ian McNaughton, Senior Product and Platform Marketing Manager, AMD. "De GraphicBooster, aangedreven door de ATI Mobility Radeon(TM) HD 3870, geeft mobiele graphics een nieuwe dimensie. Voortaan kunnen gebruikers een notebook met een compact, licht design kiezen en toch profiteren van de superieure prestaties van een traditionele gaming desktop, samen met een fantastische mobiliteit en batterijduur. De combinatie van de AMILO Notebook Sa 3650 en de GraphicBooster hertekent het landschap van de sector."

Dit dynamische duo, samen nog geen 3 kilo zwaar en niet groter dan een handtas, maar toch met alle grafische prestaties van een conventionele pc van topniveau, wordt de ideale reisgenoot van gamers op weg naar een LAN-party, designstudenten die een notebook voor de universiteit maar ook complete grafische prestaties voor thuis willen... en iedereen die een notebook met de kracht van een superieure desktop zoekt.

Meer informatie over de GraphicBooster vindt u op www.graphicbooster.com

Bezoek voor meer informatie over de AMILO Notebook Sa 3650 http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_sa_3650.html

Foto's zijn beschikbaar op onze fotoserver: http://www.fsc-mediaserver.com/mediaserver/clientview/server/photo/index.cfm?Searchstring=amilo+graphicbooster&fuseaction=list&newsearch=true&fid=1&page=1&search=true&CFID=1297252&CFtoken=942773


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese leverancier van IT-infrastructuur. Door het leveren van infrastructuurproducten, -oplossingen en -diensten evenals van beheerde infrastructuurdiensten of een combinatie van deze pakketten, beschikken onze klanten over de vrijheid te kiezen voor de IT-infrastructuur die het best bij hun specifieke behoeften past.

Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten en richt zich op zowel grote, kleine en middelgrote ondernemingen als op particulieren; de divisie Infrastructure Services is actief in 170 landen. Het bedrijf maakt optimaal gebruik van de wereldwijde samenwerking en het innovatievermogen van beide aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG.

Fujitsu Siemens Computers is een van de pioniers in het aanbieden van een compleet assortiment van milieubewuste producten en in het gebruik van milieuvriendelijke technologieën en processen gedurende de volledige levenscyclus van een product.

Voor meer informatie over Fujitsu Siemens Computers, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.com Informatie over verantwoordelijk ondernemen vindt u op www.fujitsusiemens.com/aboutus/sor/index.html.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl