Persbericht

8 december, 2008

Check Point Software maakt gebruik van hybris-platform

~ Nieuwe webwinkel helpt online verkoop verder te vergroten ~

Aanbieder van internetbeveiliging ZoneAlarm maakt voor de ontwikkeling van zijn website vanaf heden gebruik van de e-commerce suite van hybris. De website van ZoneAlarm, een divisie van Check Point Software Technologies, is onlangs live gegaan en biedt klanten de mogelijkheid om beveiligingssoftware direct aan te schaffen en te downloaden. Deze ontwikkeling vereenvoudigt de aankoopmogelijkheden aanzienlijk voor particulieren en zakelijk gebruikers.

Na een driedaagse training van hybris-specialisten bouwde het projectteam van ZoneAlarm het nieuwe e-commerce-systeem dat is gebaseerd op de hybris-software. Daarop volgend kreeg het projectteam, bestaande uit vier ontwikkelaars, vijf dagen uitgebreide ondersteuning van hybris tijdens de implementatie. Verdere klantondersteuning werd telefonisch gegeven en de ontwikkelaars kunnen daarnaast gebruikmaken van de online portal.

"Het korte tijdsbestek waarin hybris de volledige productie op touw zette, bevestigt dat onze keuze voor de hybris-software de juiste is geweest", zegt Laura Yecies, vice-president van Check Point en general manager bij ZoneAlarm. "Ons team kon direct aan de slag door het volledig gestandaardiseerde software-platform. Dit zorgde vervolgens voor een snelle en zeer succesvolle implementatie van onze webwinkel. De trainingen en ondersteuning van hybris bleken ook bijzonder effectief."

De nieuwe website is momenteel Engelstalig en ondersteunt alleen transacties in Amerikaanse dollars. Het toekomstperspectief van ZoneAlarm is om ook de huidige internationale webwinkel om te zetten naar het hybris-platform. Op deze manier kunnen onder andere de betalingsmogelijkheden verder worden uitgebreid in het systeem.

"Het e-commerce-systeem van ZoneAlarm is in zeer korte tijd ontwikkeld en geïmplementeerd", zegt Henk-Jan van der Weide, regional manager bij hybris. "Dit laat zien dat hybris over de juiste expertise beschikt om complexe transactionele websites efficiënt te implementeren. Ook de deskundigheid en toewijding van het Checkpoint-projectteam hebben een zeer belangrijke rol gespeeld bij deze succesvolle implementatie."

(299 woorden)