Persbericht

Unit 4 Agresso verkrijgt belang in I-Signaal

Beide bedrijven sluiten strategische alliantie met Arbo Unie

Sliedrecht, 8 december 2008 - Unit 4 Agresso heeft een belang van een derde verworven in I-Signaal, specialist in verzuimsoftware. Het doel hiervan is nog beter tegemoet te komen aan de wensen van grote organisaties voor een efficiënter verzuimbeleid. In het kader daarvan zijn beide partijen tot 2011 een strategische alliantie aangegaan met Arbo Unie met optie voor verlenging. De partijen ontwikkelen samen een geïntegreerde hrm-oplossing: een combinatie van hr-software en diensten daaromheen.

Unit 4 Agresso werkt sinds 2006 intensief samen met de marktleider in verzuimsoftware, I-Signaal. Deze software, VerzuimSignaal, is een zogenaamd klantvolgsysteem dat recent is onderscheiden als beste op de Nederlandse markt.

De samenwerking tussen Unit 4 Agresso en I-Signaal heeft geleid tot een koppeling van VerzuimSignaal aan Unit 4 Personeel & Salaris, waarmee vele duizenden organisaties werken. Arbo Unie, de grootste onafhankelijke arbodienstverlener van Nederland, koos er eerder dit jaar voor om met VerzuimSignaal van I-Signaal de verzuimregistratie bij haar klanten te stroomlijnen.

Lex Baay, directeur Arbo Unie: "VerzuimSignaal laat onze klanten hun verzuimaanpak optimaliseren. Het verschaft belangrijke informatie over verzuim en interventies die de Wet Verbetering Poortwachter van werkgevers vraagt. Hierdoor zijn werkgevers minder tijd en geld kwijt aan verzuimcontrole. Werkgevers krijgen daardoor weer meer tijd om aandacht te besteden aan de 92 tot 96 procent van de werknemers die niet verzuimen."

Jan Pol, directeur Unit 4 Agresso Oost Nederland: "Door onze krachten te bundelen met I-Signaal en Arbo Unie voor de combinatie hrm-software en hrm-dienstverlening, ligt de weg open naar verdere groei. Op deze wijze ontstaat een unieke samenwerking tussen een innovatieve pioniersorganisatie (I-Signaal), de marktleider op het gebied van payroll software (Unit 4 Agresso) en de marktleider in arbodienstverlening (Arbo Unie). De strategische alliantie geeft Arbo Unie moderne softwaretools om zo haar klanten te bedienen met innovatieve dienstverleningsconcepten."

Arnold te Wierik, directeur I-Signaal: "We werken al ruim 1,5 jaar intensief samen met Unit 4 Agresso. De verdere intensivering van de samenwerking is het resultaat van onze succesvolle marktbenadering. Steeds meer, met name grote organisaties hebben naast software behoefte aan extra hrm-diensten. Door de samenwerking met Arbo Unie zijn we alle drie in staat om deze organisaties optimaal te ondersteunen in hun hr-beleid."