Ingezonden persbericht


Consumenten oordelen vooral positief over kindvriendelijkheid Zoover: Oostenrijk beste wintersportland

Nijmegen, 8 december 2008 - Duizenden wintersporters die het weten kunnen, adviseren massaal deze winter voor Oostenrijk te kiezen. Dat concludeert de onafhankelijke vakantiebeoordelingssite Zoover deze maand, op basis van een omvangrijk onderzoek naar 4700 beoordelingen van sitebezoekers. Uit het onderzoek, dat gepubliceerd staat in consumentenblad Check Magazine, blijkt dat Oostenrijk in bijna alle categorieën het hoogste scoort bij de reisconsument, of het nu gaat om de après-ski, de kindvriendelijkheid, de sfeer of het uitgaansleven. Oostenrijk krijgt gemiddeld een 7,6 het hoogste gemiddelde rapportcijfer op Zoover.

Bijzonder kindvriendelijk
In het onderzoek werden alle wintersportlanden betrokken waarvan ten minste 100 beoordelingen op Zoover zijn geplaatst. Na Oostenrijk met een 7,6 waren dat Frankrijk (7,5), Zwitserland (7,5), Italië (7,4), Duitsland (7,3) en Tsjechië (7,0). Vooral op het gebied van kindvriendelijkheid laat Oostenrijk de andere wintersportlanden ver achter zich: 8,6! Het populaire Oostenrijkse skidorp Serfaus spant de kroon: dat kreeg maar liefst een 9,7 van de sitebezoekers.

Ook na het skiën favoriet
Ook voor de après-ski moet je in Oostenrijk zijn, vinden de meeste wintersporters. Mayrhofen in het Zillertal kreeg van hen een 8,9. Dat staat in schril contrast met het Zwitserse Veysonnaz. Dat stelt buiten het skiën niets voor, volgens de beoordelingen op www.zoover.nl. Het kreeg dan ook de slechtste beoordeling in deze categorie: gemiddeld 4,6.

Vernietigend
Is dan alles hosanna in Oostenrijk? Nee, natuurlijk niet. Vernietigend zijn de commentaren op Appartement Alexander in Kirchberg. 'De drek droop uit een zogenaamd schone koelkast. Dit is werkelijk het slechtste wat ik ooit heb meegemaakt, en voor veel te veel geld', schrijft ene Huber in oktober. 'Krappe badkamer, stinkende dekbedden en kussens', constateert Doris in september. 'Je kunt niet koken, want de kookplaat wordt niet warm genoeg. Maar ja, dan drink je gewoon een paar biertjes extra", ziet een inwoner van Almelo er nog wel de lol van in.

Frankrijk beste keus voor beginners én gevorderden Ook is Oostenrijk niet de eerste keuze van de gevorderde skiër of snowboarder. Die eer gaat ruimschoots naar Frankrijk met gemiddeld een 8,4 als beoordeling. Frankrijk is overigens ook het beste land voor de beginnende wintersporter: in die categorie blijft Frankrijk met 8,3 Oostenrijk net voor met een tiende punt.

Rustig nalezen in Check Magazine
Consumenten die de resultaten van het onderzoek er eens rustig op willen nalezen voordat ze een wintersportbestemming kiezen, kunnen dit terugvinden in de tweede uitgave van magazine Check, dat vanaf vandaag in de winkel ligt. Check is een consumentenblad voor internetgebruikers en wordt gemaakt door de internetsites HetBesteProduct.nl, Independer.nl, Vergelijk.nl en Zoover.nl. Check wordt verspreid in een oplage van 150.000 exemplaren. Een abonnement kost 9,50 euro voor 6 nummers. Meer informatie over Check is te vinden op www.Check.nl. Zoover.nl biedt behalve vakantiebeoordelingen ook de weersverwachtingen voor de komende 14 dagen, piste-informatie en sneeuwhoogten.

Over Zoover.nl
www.zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, en campings worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Ook is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden en kunnen er vakantiefoto's en -video's worden toegevoegd. Verder wordt er wekelijks een digitale nieuwsbrief verstuurd met daarin meningen en tips van bezoekers, uitgelichte foto's, video's en nog veel meer. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Polen en Turkije.



Ingezonden persbericht