Requirements-management.nl: Alles over Business Requirements


GRONINGEN, 20081208 -- 71% van alle projecten falen. Helaas zijn projecten de laatste tijd niet meer succesvol. Denk aan het recente UWV project en de rapportage van de rekenkamer over het gebrek aan successen. De meest voorkomende faal-factor is onduidelijke specificaties. Hans Lodder heeft daarom alle informatie rondom het thema business requirements samengebracht op zijn nieuwe informatie web-site requirements-management.nl.

Het is helaas een gegeven dat veel projecten mislukken. Daar zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste is dat de opstelling van specificaties tijdens de eerste fasen van het project onvoldoende nauwkeurig zijn. Daarnaast spelen een rol het te weinig rekening houden met andere projecten en de specifieke eisen die andere projecten stellen. Andere belangrijke redenen zijn onvoldoende aandacht voor de testbaarheid van de specificaties en voor structurering en fasering van het project. En helaas is elk van deze punten voldoende om het project in zwaar weer te doen verzeilen. En te laten mislukken.

Dat falen van een project ligt niet aan gebrek aan kennis, want die is er voldoende. Hans Lodder bewijst dat op zijn nieuwe web-site requirements-management.nl. Hij heeft alle informatie verzameld en daar gepresenteerd. Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod: Waarom requirements, de business case voor requirements, bestaande en aanbevolen methoden en technieken, tools, checklists en andere gereedschappen, opleiding en coaching en de implementatie van een requirements proces in een organisatie. Ook praktische zaken als als reviews en andere hulp ontbreken natuurlijk niet. Ga eens grasduinen!

De web-site legt uit hoe het management van specificaties kan leiden tot release management. De grondslag daarvoor wordt gevormd door het structureren en faseren van het project. Door de vraag centraal te stellen welke functionaliteit echt nodig is, en wat best nog even kan wachten, wordt het steeds duidelijker wat tot het project behoort. Daarmee neemt de testbaarheid van het resultaat enorm toe.

Naast alles over business requirements analyse en management treft u ook alles over project portfolio management (PPM) aan. PPM houdt zich bezig met de samenstelling van uw project-portfolio en maakt bedrijfsbeslissingen inzake de Return On Investment (ROI) op uw projecten mogelijk. Met die informatie kunt u bepalen welke projecten het meest rendabel zijn om uit te voeren.

Eens rondkijken op de site requirements-management.nl betaalt zichzelf snel terug. Uw projecten leiden tot betere resultaten, de kosten zijn lager en u kunt eerder beschikken over de beoogde voordelen. U heeft meer flexibiliteit bij het maken van keuzes en de risico's zijn lager.

Daarom veel plezier op de site van requirements-management.nl!





Hans Lodder