Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 8 oktober 2008

Jamie Lidell geeft extra show in WATT

Jamie Lidell komt op maandag 8 december naar Rotterdam voor een extra Nederlandse show. Zijn show in de Melkweg is al uitverkocht, De Vereeniging in Nijmegen heeft nog enkele kaarten beschikbaar. De kaartverkoop start op zaterdag 11 oktober om 10.00 uur.

De Britse zanger en geluidskunstenaar Jamie Lidell maakt al een tijdje furore met zijn indrukwekkende liveconcerten. Variatie en improvisatie maken elke Lidell show uniek. Door zijn eigen stem live en grotendeels geïmproviseerd te samplen en bewerken, creëert hij een heel eigen sound ergens in het onverkende gebied tussen dansbare elektronica en pure soul.

Jamie Lidell wist met zijn eerste soloalbum 'Muddlin Gear' (Warp Records) geen potten te breken. Maar als unieke performer heeft hij de voorbije jaren naam en faam gemaakt en op festivals als Lowlands, 5DaysOff en Sonar. Ook zijn samenwerking met Christian Vogel als Super_Collider leverde hem na twee wonderlijk bizarre albums een stevige reputatie op bij de liefhebbers van experimentele elektronica.

In 2005 verscheen 'Multiply', een ijzersterke soulplaat die recensenten verleidde tot vergelijkingen met Prince, Stevie Wonder en Isaac Hayes. Hij gaf zijn stem meer de ruimte en bleek ineens een begenadigd soulzanger. Dit nieuwe geluid beviel blijkbaar zo goed dat Lidell er op opvolger 'JIM' (2008) mee doorging. De eerste single 'Another Day' werd een al even zo grote hit als 'Multiply' destijds was.

Jamie Lidell gaf in 2006 nog een uitverkocht concert in Nighttown, daags voordat het podium de deuren moest sluiten, en in april gaf hij nog een voorproefje van 'JIM' met een spetterend optreden tijdens Motel Mozaïque.

MA 08 12 2008: JAMIE LIDELL @ WATT (STAGE)
West-Kruiskade 26-28, 3014 AS Rotterdam
Deuren open 19.00u / Aanvang 20.30u
Tickets a E 18 (excl. vvk) zijn vanaf zaterdag 11 oktober om 10.00 uur verkrijgbaar via de website van WATT en de Primera winkels.

www.watt-rotterdam.nl / www.jamielidell.com

*** Einde persbericht ***

>>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht