Griezelen in het Sprookjesbos


ROTTERDAM, 20081208 -- Rotterdam is heel de maand december Sprookjesstad. In het kader hiervan wordt deze week de tentoonstelling Het Sprookjesbos geopend in het Nationaal Onderwijsmuseum. Het Sprookjesbos is elke dag te bezoeken en op woensdag 10 en zondag 14 december kun je meedoen met de sprookjesworkshop Simsalabim. Tijdens deze workshop komt Milan Hofmans, de auteur van het spannende boek Project M, vertellen over de figuren uit zijn boek en tovert samen met jou sprookjesfiguren en griezels op papier!

Deze week komen verder De Wolf en de 7 Geitjes tot leven op kinderboerderij De Molenwei, is er op kinderboerderij De Kooi een Kaboutermiddag, staat kinderboerderij De Blijde Wei in het teken van Ridders en Jonkvrouwen en is er een heus Sprookjeskasteel op kinderboerderij De Bokkesprong. In Educatieve Tuin De Enk kun je een Sprookjesroute volgen en tijdens de voorleeshalfuurtjes in de bibliotheken worden er sprookjes voorgelezen.

Op 8 december is hét Rotterdamse winterfestival voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 12 jaar van start gegaan. Tijdens het festival, dat óók in de kerstvakantie doorgaat, zijn er veel sprookjesactiviteiten te beleven. Kijk voor het volledige programma op www.sprookjesstad.nl en maak er een betoverende decembermaand van!

Dit jaar is de dienst Sport en Recreatie van Gemeente Rotterdam voor het eerst producent van het sprookjesfestival. Het projectteam is druk bezig om van Sprookjesstad weer een succes te maken. Zo is de programmering van Sprookjesstad uitgebreid van 85 naar meer dan 400 activiteiten.

Aanmelden: maandag t/m donderdag via Noortje Ankersmit, telefoon 010-2170370 Prijs: ¤ 3,00 kind, ¤ 4,00 volwassenen Adres: Nieuwemarkt 1a





Sport en Recreatie, Gemeente Rotterdam