Uponor presenteert nieuwe fittinggeneratie


27 op elkaar aansluitende componenten

DUIVEN, 20081208 -- Minder afzonderlijke componenten, grotere flexibiliteit, eenvoudig ontwerp en een grote mate van montagevriendelijkheid. Dit zijn de kenmerken van het nieuwe Uponor meerlagenleidingsysteem voor verdeel- en stijgleidingen voor grote diameters van 63 tot en met 110 mm. Het nieuwe systeem reduceert het grote aantal van ongeveer 300 systeemcomponenten tot 27 fittingcomponenten die ideaal op elkaar passen. De combinatie van kunststof en aluminium maakt de volgens DIN 16833 gecertificeerde meerlagenleidingen, als deel van het systeem, flexibel en tegelijk buigvast, stevig en zuurstofdiffusiedicht evenals druk- en temperatuurbestendig en draagt zodoende bij aan een duurzame installatie.

Het nieuwe modulair uitgevoerde MLC meerlagenleidingsysteem voor verdeel- en stijgleidingen is ontworpen als open systeem, dat wil zeggen: de aansluiting en voortzetting van de installatie op een verder installatieproject is zonder probleem mogelijk. In de praktijk betekent dit een eenvoudige en vlotte uitvoering van het werk met een grote tijdwinst en daardoor rentabiliteit.

Minder arbeidsstappen voor een veilige verbinding
Er zijn slechts vijf arbeidsstappen nodig om een duurzame verbinding van de Uponor meerlagenleidingen met het nieuwe fittingsysteem tot stand te brengen. Speciaal gereedschap is daarbij niet nodig. Voor het persen wordt de bekende Uponor persmachine UP75 gebruikt. Met dit uiterst gemakkelijke systeem neemt Uponor tevens afscheid van het tijdperk van de "reduceertrajecten" verbinding van grote en kleine afmetingen. Het verdeel- en stijgleidingsysteem is zodanig ontworpen, dat alle leidingdiameters individueel met elkaar verbonden kunnen worden. Dat betekent een vereenvoudigd en versneld arbeidsproces op de bouwplaats.

Minder delen bespaart kosten
Door afstand te doen van overtollige en zelden gebruikte systeemcomponenten is het nieuwe Uponor meerlagenleidingsysteem voor verdeel- en stijgleidingen gereduceerd tot slechts 27 delen. Behalve een grote plaatsbesparing in de magazijnopslag bestaat hier bovendien het voordeel van een grote beschikbaarheid van alle benodigde delen. Dit komt vooral dan van pas, wanneer een snelle nalevering wordt verlangd wegens onverwachte gebeurtenissen op de bouwplaats gedurende het verloop van het project. Hier spaart het systeem tijd en plaats. Met zijn vele voordelen biedt het nieuwe Uponor verdeel- en stijgleidingensysteem zich aan als een efficiënt en praktisch systeem voor de installatie van meerlagenleidingen in grote afmetingen van 63 tot en met 110 mm.

Levering van de fittingen
Nathan Import/Export met vestigingen in Nederland (Duiven) en België (Zaventem) levert een veelzijdig en veelomvattend pakket van producten voor met name verwarming en koeling. Tot het leveringsprogramma behoren naast de systemen van Uponor ook Oventrop appendages, Komfort SBK verdelers en Alpha-InnoTec warmtepompen. De producten worden veelal als totaaloplossing geleverd. De producten en oplossingen van Nathan Import/ Export worden geleverd via de erkende groothandels. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Nathan Import/Export B.V.
Postbus 1008, 6920 Duiven
T 026 - 445 98 45
F 026 - 445 93 73
E info@nathan.nl
W www.nathan.nl





Ingezonden persbericht