Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Arcadis begint in december met veldinventarisatie van zandwegen

Afbeelding bij afbeelding

Op 8 december beginnen medewerkers van ingenieursbureau Arcadis met een inventarisatie van de zandwegen. Dit is een onderdeel van het zandwegenproject `Kroel'n in 't zand'. De medewerkers gaan van alle openbare zandwegen in het nationaal landschap De Graafschap, waarvan ook een deel in onze gemeente ligt, in beeld brengen hoe de wegen zijn ingericht. Daarbij kijken zij ook naar de actuele onderhoudsstaat van de zandwegen.

De inventarisatie gebeurt grotendeels in december, mogelijk met een uitloop naar de eerste helft van januari. Alle zandwegen worden met een auto bereden. Van bijzonderheden maakt Arcadis foto's en de ondergrond van de wegen wordt onderzocht met een handboor.

Kroel'n in `t zand

In het project `Kroel'n in 't zand' bekijken de gemeenten Bronckhorst, Berkelland, Lochem en Zutphen hoe zij de zandwegen op hun grondgebied de komende jaren gaan inrichten en beheren en welke functies deze wegen krijgen of houden.

Informatieavonden

Begin 2009 houden de deelnemende gemeenten enkele informatieavonden, waarin u uw ervaringen met zandwegen en uw kijk op zandwegen met ons kunt delen. Dit nemen we mee in verdere plannen.

Meer informatie

Meer informatie over de informatiebijeenkomsten volgt later in BerkelBericht. Voor nadere informatie over het project 'Kroel'n in het zand' kunt u contact opnemen met projectleider Fred Eggink van de gemeente Bronckhorst, telefoon 0575- 750 376.

Mutatiedatum 24/11/2008